20:51 12.06.2018

Причиною отруєння 36 школярів у Миколаєві 21 травня став випадково розпорошений перцевий газ

2 хв читати
Причиною отруєння 36 школярів у Миколаєві 21 травня став випадково розпорошений перцевий газ

Співробітники поліції з'ясували, що до інциденту, який мав місце 21 травня в загальноосвітній школі №6 м.Миколаєва, в результаті якого було госпіталізовано 36 учнів, причетний 16-річний юнак, йому оголошено про підозру.

"Правопорушником виявився 16-річний учень одного з навчальних закладів міста, який прийшов в цю школу до свого знайомого ... У присутності діда правоохоронці опитали підлітка. Він пояснив, що носив з собою балончик для самооборони, а розпорошив його в школі випадково, через власну необережність", - повідомляє Заводський відділ поліції Головного управління Національної поліції в Миколаївській області.

У поліції повідомили, що після того, як 21 травня школярі були госпіталізовані зі скаргами на першіння в горлі, сльозоточивість очей і головний біль, слідчі Заводського відділу поліції почали розслідування кримінального провадження, відкритого за ч.1 ст.296 Кримінального кодексу України (хуліганство). За погодженням з прокуратурою неповнолітній сповіщений про підозру у вчиненні вищевказаного кримінального правопорушення. Досудове слідство триває.

Як повідомлялося, вранці в понеділок, 21 травня, в миколаївській школі №6 через розпилювання невідомої речовини евакуювали близько 400 дітей. Під час четвертого уроку діти масово стали кашляти і скаржитися на погіршення самопочуття, навчальний процес був зупинений. На місце події були викликані всі аварійні служби: ГУ ДСНС України в Миколаївській області, ГУНП в Миколаївській області, кілька бригад швидкої допомоги.

Постраждали діти, які перебували на другому поверсі школи - учні 2, 6 і 9 класів. 36 учнів було госпіталізовано до дитячої лікарні з попереднім діагнозом "отруєння невідомою речовиною". Двоє школярів перебували в реанімації під наглядом лікарів.

У ДСНС повідомили, що фахівці провели відповідні заміри, небезпечну речовину не виявлено.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

За добу на лінії фронту відбулося 71 бойове зіткнення

Через ворожий обстріл у Дніпропетровській області поранено троє людей

Голову Броварської райадміністрації, який вчинив резонансну ДТП, звільнено з посади

Росіяни продовжили завдавати ударів по південних регіонах України, є загиблі та постраждалі

Росіянам вдалося прорватися і закріпитися в частині Очеретиного - ОСУВ "Хортиця"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА