13:47 10.04.2018

Капітана судна "Норд" у вівторок відпустять під заставу

3 хв читати
Капітана судна "Норд" у вівторок відпустять під заставу

Капітан затриманого українськими прикордонниками судна "Норд" Володимир Горбенко у вівторок буде відпущений під заставу, але у нього є зобов'язання щопонеділка з'являтися на допит до слідчого Служби безпеки України, повідомила прес-секретар прокуратури Криму Тетяна Тихончик.

"Наразі капітан судна ще знаходиться в ІТТ в Херсоні. Щойно сума внесеної застави надійде на казначейський рахунок, його відпустять", - розповіла Т.Тихончик агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

За її словами, після цього капітан "Норд" може повернутися до себе додому в Крим, де він прописаний.

Разом з тим прес-секретар прокуратури Криму проінформувала, що у В.Горбенка є зобов'язання щопонеділка з'являтися на допит до слідчого в Головного управління СБУ в Криму, яке територіально знаходиться в Херсоні. За її словами, якщо капітан судна порушить це зобов'язання, то буде порушено питання його розшуку та арешту.

Що стосується екіпажу судна, то, як зазначила прес-секретар прокуратури Криму, наразі членів екіпажу в Головному управлінні СБУ в Криму допитують як свідків у рамках кримінального провадження стосовно капітана, після чого їх відпустять.

Пізніше в прес-центрі СБУ розповіли, що члени екіпажу судна "Норд" викликані до слідчого відділу спецслужби на допит у вівторок. "10 квітня 2018 року в слідчий відділ ГУ СБУ в АР Крим (з дислокацією в м. Херсоні) для допиту як свідків викликано 9 членів екіпажу судна", - розповіли в СБУ агентству.

Як повідомлялося, 25 березня Держприкордонслужба України затримала сейнер "Норд" (прапор РФ, порт приписки – Керч) з 10 членами екіпажу на борту. Моряки перебувать у порту Бердянська (Запорізька обл.). Їм було заборонено залишати судно до рішення суду.

Херсонський міський суд 6 квітня обрав капітану сейнера Володимиру Горбенку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном до 31 травня з можливістю внесення 35,24 тис. грн застави (близько $1,3 тис.). Адвокати внесли гроші. Капітана, за даними українського омбудсмена, звільнять 10 квітня, а поки що він перебуває в ізоляторі тимчасового утримання.

Іншим членам екіпажу інкримінують ч. 2 ст. 204 КУпАП (незаконне перетинання кордону), санкція – штраф від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або до 15 діб адміністративного арешту.

Того ж дня Приморський райсуд Маріуполя (Донецька область) постановив оштрафувати членів екіпажу риболовецького судна "Норд".

7 квітня стало відомо, що члени екіпажу судна "Норд" не повернулися на сейнер і поселилися в готелі, наступного тижня вони мають з'явитися в СБУ як свідки у справі капітана

Увечері того ж дня команда судна "Норд" невдало спробувала залишити територію України через автомобільний пункт пропуску "Гоптівка" (Харківська обл.), повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України. Вивезти команду за межі України намагалися представники Генерального Консульства РФ під прикриттям свого імунітету.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Понад 3 тис. осіб уже отримали консультацію в Центрах рекрутингу української армії, понад 1 тис. - у процесі оформлення - Міноборони

Обвинувачення обох сторін про застосування хімічної зброї в Україні недостатньо обґрунтовані - ОЗХЗ

Унаслідок авіаудару в Комишувасі поранена людина, пошкоджені будівлі, виникла пожежа - Запорізька ОВА

Відсутність чиновника на роботі у зв'язку з військовою агресією РФ не є поважною причиною для прогулів - Верховний Суд

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА