20:15 13.03.2018

Меркель запевнила Мей про серйозне ставлення до оцінки Лондона щодо відповідальності РФ у справі отруєння Скрипаля

1 хв читати
Меркель запевнила Мей про серйозне ставлення до оцінки Лондона щодо відповідальності РФ у справі отруєння Скрипаля

Канцлер ФРН Ангела Меркель у вівторок у розмові з британським прем'єром Терезою Мей заявила, що дуже стурбована передбачуваною причетністю РФ до отруєння в Солсбері екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля.

"Канцлер найрішучішим чином засудила цей напад і запевнила (Т.Мей - ІФ), що вона надзвичайно серйозно ставиться до оцінки британського уряду щодо відповідальності Росії за цей напад", - йдеться в заяві прес-служби уряду ФРН.

При цьому А.Меркель заявила про необхідність того, щоб Росія відреагувала на запити Лондона і передала в Організацію із заборони хімічної зброї інформацію про програму нервово-паралітичного речовини, якою був отруєний С.Скрипаль.

"Канцлер і прем'єр-міністр Мей домовилися підтримувати контакт, а також відповідним чином разом провести консультації із союзниками і європейськими партнерами", - наголошується в заяві.

Як повідомлялося раніше, британський уряд дійшов висновку, що за нападом на С.Скрипаля і його доньку Юлію, найімовірніше, стоїть Росія.

"Уряд дійшов висновку, що Росія, швидше за все, несе відповідальність за цей вчинок, спрямований проти Сергія і Юлії Скрипалів", - заявила Т.Мей, виступаючи перед членами парламенту Великої Британії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА