10:21 13.03.2018

ВР у четвер розгляне подання на зняття недоторканності з нардепа Бакуліна

2 хв читати
ВР у четвер розгляне подання на зняття недоторканності з нардепа Бакуліна

Верховна Рада України в четвер, 15 березня, розгляне подання генерального прокурора України Юрія Луценка на надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата з фракції "Опозиційний блок" Євген Бакуліна, заявляє спікер парламенту Андрій Парубій.

"Ми в четвер розпочнемо роботу Верховної Ради України з розгляду цього питання", - сказав А.Парубій на ранковому пленарному засіданні парламенту у вівторок.

Є.Бакулін у 2007 році, а також з 2010 по 2014 роки обіймав посаду голови правління НАК "Нафтогаз України".

Як повідомив Ю.Луценко, Генпрокуратура розслідує кримінальне провадження за ст. 255 (створення злочинної організації), ст. 191 (розкрадання), ст. 209 (відмивання коштів) та іншими статтями. Досудовим слідством встановлено, що Є.Бакулін, ймовірно, брав участь у злочинній організації колишнього президента України Віктора Януковича, спланував і організував незаконне заволодіння грошовими коштами НАК "Нафтогаз Україна" в сумі 449 млн 963 тис. 820 грн через організацію фіктивної процедури тендерної закупівлі бурових установок (так званих вишок Бойка).

Як повідомлялося, 16 лютого 2018 року генпрокурор Ю.Луценко поінформував про підписання ним подання до ВР про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та обрання запобіжного заходу Є.Бакуліну і направлення документа до парламенту.

Ю.Луценко також повідомив, що Є.Бакулін перебуває за межами України і тривалий час не з'являється ані на засідання Верховної Ради, ані в Україні взагалі. "Слідство наразі не може встановити його місцезнаходження", - зазначив генпрокурор.

Комітет Верховної Ради України з питань регламенту 12 березня визнав мотивованим і обґрунтованим подання генпрокурора про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Є.Бакуліна. Крім того, подання генпрокурора на надання згоди ВР на затримання та арешт Є.Бакуліна комітет визнав законними і взяв до уваги обґрунтування Генпрокуратури. За відповідними поданнями комітет затвердив відповідні висновки і направив їх керівництву парламенту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

З півночі на фронті було вже 71 бойове зіткнення, на курахівському напрямку вбито 36, поранено 60 окупантів

Мирна жителька загинула через ворожий авіаудар по Глушківці на Харківщині - прокуратура

Відключення е/е в суботу будуть жорсткішими в період з 16:00 до 20:00 - "Укренерго"

Участь у Саміті миру візьмуть 100 делегацій, зокрема 57 глав держав і урядів - Швейцарія

Зеленський прибув до Швейцарії для участі в Глобальному саміті миру

Окупанти атакували Нікопольський район дронами та з артилерії, поранена 17-річна дівчина, зруйновані 7 приватних будинків

Росіяни обстріляли Шосткинську громаду, одна людина загинула - Сумська ОВА

У Богуславці Харківської області з-під завалів зруйнованого авіаударом будинку врятували сімейну пару

У Києві судитимуть чоловіка, який обіцяв домовитися про присвоєння третьої групи інвалідності за $12 тис.

Міністри оборони НАТО не дійшли згоди щодо щорічного фінансування союзниками військової допомоги Україні на рівні щонайменше 40 млрд євро

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА