17:55 19.02.2018

Мінфіни України та Литви створять Коордкомітет для реалізації реформи ДФС, створення СФР

2 хв читати
Мінфіни України та Литви створять Коордкомітет для реалізації реформи ДФС, створення СФР

Про створення Координаційного комітету для реалізації реформи Державної фіскальної служби (ДФС) і створення Служби фінансових розслідувань (СФР) домовилися міністерства фінансів України та Литви за підсумками робочої зустрічі у понеділок, повідомив Мінфін на своєму сайті.

"До складу комітету увійдуть представники міністерств фінансів Литви і України, які формують політику у відповідних сферах. За пропозицією литовської сторони Координаційний комітет очолить міністр фінансів України для координації співпраці з ЄС у рамках зазначених реформ", - уточнив Мінфін.

Як повідомляє відомство, минулого четверга делегація Мінфіну України на чолі з міністром Олександром Данилюком, делегація Мінфіну Литви і представництва ЄС в Україні, яку очолила віце-міністр литовського відомства Лорета Маскаловіене, обговорили реформу в Україні ДФС і створення СФР.

"Важливо, що б Служба фінансових розслідувань була якомога швидше створена і якісно працювала. Для цього необхідно дотримуватися ключових принципів, щоб забезпечити інституційну спроможність органу, його незалежність і ефективну роботу", - цитує прес-служба міністра О.Данилюка.

Одним із головних питань реформи ДФС залишається остаточна ліквідація податкової міліції, створення єдиного органу для боротьби з фінансовими злочинами проти держави - СФР, наголошує Мінфін.

"Ми також маємо зробити процес створення Служби фінансових розслідувань прозорим для суспільства відповідно до демократичних принципів", - зазначив міністр.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів схвалив законопроект про СФР. Згідно із законопроектом, СФР має замінити податкову міліцію, підрозділи Міністерства внутрішніх справ і Служби безпеки України, що займаються економічними питаннями. Водночас питання підвідомчості СФР залишилося невирішеним.

У грудні 2017 року голова парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна презентувала концепцію альтернативного органу - Національного бюро фінансової безпеки (НБФБ). Концепція передбачає введення в підслідність правоохоронного органу привласнення, розтрату і заволодіння державними коштами, шахрайство з податком на додану вартість (ПДВ), а також розслідування фіктивного підприємництва, нецільового використання держкоштів, ухилення від сплати податків.

При цьому прем'єр-міністр Володимир Гройсман наполягає на необхідності створення СФР.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА