14:17 21.12.2017

У МЕРТ готують проект запуску в 2018-2019 рр. в Україні нового виробництва великокаліберних боєприпасів

2 хв читати
У МЕРТ готують проект запуску в 2018-2019 рр. в Україні нового виробництва великокаліберних боєприпасів

У Міністерстві економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) ведуть підготовку проекту запуску в Україні в 2018-2019 роках нового виробництва боєприпасів калібру від 100 до 155 мм, повідомив заступник голови відомства Юрій Бровченко.

Відповідаючи на прес-конференції в четвер у Києві на запитання про роботу МЕРТ зі створення в країні нового боєприпасного виробництва, заступник міністра сказав: "На сьогодні триває процедура закупівлі лінії з виробництва боєприпасів калібру від 100-150 мм".

"Ми говоримо про те, що, практично, виробництво боєприпасів калібру від 100 до 155 мм почнемо в кінці 2018 – на початку 2019 року", - сказав Ю.Бровченко.

За словами заступника міністра, заплановані раніше на грудень справи із закладки в Україні нового патронного заводу зміщуються. "У грудні повинна була відбутися закладка патронного заводу. Це приватний інвестор, який вже дооформив усі дозвільні документи, але виникли певні питання. І десь на місяць-два переноситься початок будівництва цього підприємства", - сказав Ю.Бровченко.

Інші деталі цього проекту заступник міністра не уточнив.

Згідно з раніше озвученими МЕРТ планам, організацію боєприпасного виробництва в Україні планують забезпечити за кількома напрямками. Серед основних варіантів, зокрема, - налагодження галузевої кооперації великокаліберних боєприпасів на потужностях держконцерну "Укроборонпром". Одним з учасників кооперації, як очікується, виступить ДАХК "Артем", що провела в листопаді презентацію нової виробничої лінії з виробництва артбоєприпасів калібру 152 мм.

Серед варіантів, які відпрацьовуються, за даними відомства, - налагодження складального виробництва боєприпасів калібру 5,45-14,5 мм на потужностях Міноборони.

"Організація боєприпасного виробництва в рамках замкнутого циклу на одному підприємстві недоцільна", - сказав в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у вересні Ю.Бровченко.

При цьому заступник міністра також заявив про готовність відомства розглядати пропозиції щодо розвитку боєприпасного виробництва в Україні в рамках міжнародної кооперації за участю західних партнерів.

Постановою Кабінету міністрів №146 від 2 березня 2016 роки за МЕРТ закріплений статус замовника держоборонзамовлення (ДОЗ): на відомство покладено функції держзамовника зі створення нових та нарощування наявних виробничих потужностей в ОПК.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ ВИКРИЛА МЕРЕЖУ АГЕНТІВ ФСБ РФ, ЯКІ ГОТУВАЛИ ВБИВСТВО ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ, ЗАТРИМАНО ДВОХ ПОЛКОВНИКІВ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖОХОРОНИ

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

У Тисі виявили тіла трьох потопельників – Держприкордонслужба України

Російські війська за добу 11 разів обстріляли населені пункти Донеччини, евакуйовано 506 осіб

У Кривому Розі на території військкомату помер військовозобов'язаний

Перший півфінал "Євробачення-2024" відбудеться у вівторок, українці за кордоном зможуть проголосувати за Alyona Alyona & Jerry Heil

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА