15:19 27.10.2017

Мосійчук надав свідчення СБУ і просить журналістів не турбувати інститут Шалімова до понеділка

3 хв читати
Мосійчук надав свідчення СБУ і просить журналістів не турбувати інститут Шалімова до понеділка

 Народний депутат України фракції Радикальної партії Ігор Мосійчук, який постраждав унаслідок теракту біля будівлі телеканалу "Еспресо" в середу ввечері, заявляє, що вже надав свідчення Службі безпеки України.

На брифінгу в п'ятницю в Інституті хірургії і трансплантології ім. Шалімова в Києві, де він проходить лікування, відповідаючи на запитання журналістів, з чим, на його думку, пов'язаний замах, парламентар сказав: "Усі версії про те, що це не з Мосійчуком пов'язано, а з кимось іншим - це повня маячня. Я надав свідчення СБУ, тому я не можу розголошувати інформацію".

"Єдине, що скажу, як і говорив раніше, - це замах на мене, замах на нашу Радикальну партію, замах на нашого лідера, замах на кожного українця, щоб налякати кожного українця. Я упевнений, що замовники сидять у Москві, а виконавці десь ходять серед нас, київськими вулицями. Подробиць конкретних я поки що сказати не можу через те, що йде слідство, і я хотів би, щоб СБУ дійсно продемонструвала свій професіоналізм, і виконавців, а потім і замовників було знайдено", - сказав І.Мосійчук.

Він зазначив, що заздалегідь анонсував свій ефір на телеканалі "Еспресо" перед вибухом і мопед із вибухівкою встановили за 20 хвилин до його виходу з будівлі телеканалу. "Це якраз і спростовує версію, що замах був на другого міліціонера, який проходив випадково", - пояснив депутат.

І.Мосійчук зазначив, що пам'ятає момент вибуху: "Я пам'ятаю все, я не втрачав свідомості".

Депутат розповів, що в той момент із ним був лише один охоронець - загиблий Руслан Кушнір. "І те, він менше ніж місяць зі мною був. Я не користувався охороною після того, як з мене зняли державну охорону "Альфа". Я не користувався, але я відчував, що є загроза, я написав заяву на МВС, і мені було виділено охорону. Ось Руслан зі мною працював менше місяця", - розповів І.Мосійчук.

"Перше, що я зроблю, коли вийду з лікарні, це відвідаю постраждалих і могили загиблих, особливо Руслана", - додав парламентар.

На запитання про стан свого здоров'я він відповів, що у нього великі проблеми з правою ногою. "Уся права сторона пошкоджена, і тому я не можу встати поки що... Зовні може і краще виглядаю, але болі навіть сильніші, ніж учора", - розповів І.Мосійчук.

На запитання про те, що говорять лікарі про його здоров'я, депутат відповів: "Що лікуватимуть. У цьому інституті мені вже раз життя врятували. Думаю, і вдруге врятують". "Схоже, що операція буде ще одна, а може, й не одна - це будуть лікарі вирішувати", - додав він

Депутат анонсував свій наступний брифінг на понеділок, 30 жовтня, і звернувся до журналістів із проханням не звертатися в Інститут ім. Шалімова з пов'язаних із ним питань до цього. "Я хотів би до вас звернутися, шановані колеги журналісти. Я в понеділок ще раз вийду, якщо буде цікаво, ще раз дам прес-конференцію, щоб просто не заважати інституту, тому що тут нервують усі; до мене приходять", - сказав І.Мосійчук.

Нині, за інформацією співробітників Інституту ім. Шалімова, консиліум лікарів вирішує питання про необхідність операції депутатові.

Як повідомлялося, ввечері 25 жовтня в Києві на виході з офісу телеканалу "Еспресо" стався вибух, унаслідок якого загинуло двоє й дістало поранень троє людей, зокрема народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук та політолог Віталій Бала, яких одразу ж госпіталізували та прооперували. Загиблі - двоє поліцейських: охоронець Ігоря Мосійчука Руслан Кушнір (помер дорогою до лікарні) та місцевий житель 36-річний Михайло Мормель. Вибух кваліфікований як теракт. Слідство перебуває під контролем СБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Харкові чути вибухи, ворог завдає ударів "Шахедами" - мер

Позачергові вибори президента Ірану заплановано на 28 червня

Країни НАТО підтримали ініціативу Німеччини щодо забезпечення України засобами ППО

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА