13:50 11.05.2017

Апеляційний суд підтвердив рішення Стокгольмського арбітражу про борг ОПЗ перед Ostchem і відкрив шлях до банкрутства підприємства

2 хв читати
Апеляційний суд підтвердив рішення Стокгольмського арбітражу про борг ОПЗ перед Ostchem і відкрив шлях до банкрутства підприємства

Апеляційний суд Одеської області 10 травня підтвердив рішення Южненського міського суду про задоволення клопотання компанії Ostchem Дмитра Фірташа щодо можливості реалізувати на території України рішення Стокгольмського арбітражу стосовно стягнення з Одеського припортового заводу (ОПЗ) $193 млн боргу, за винятком пені і штрафів, повідомив в. о. глави Фонду держмайна (ФДМ) Дмитро Парфененко.

"Учора Апеляційний суд Одеської області відхилив всі наші апеляції і клопотання і залишив у силі рішення Южненського міського суду... Фактично цим рішенням відкрито потенційний шлях до банкрутства надважливого містотвірного підприємства - ОПЗ", - заявив він на засіданні Кабінету Міністрів у четвер.

Прем'єр Володимир Гройсман уточнив, що йдеться про борг у майже $300 млн.

Як повідомив Д. Парфененко, ФДМ і завод готують касаційну скаргу та клопотання про зупинення цього рішення, а також серію технологічних кроків, що зроблять неможливим банкрутство ОПЗ.

"Усе це створює враження про якусь цілеспрямовану кампанію зі знищення інвестиційної привабливості підприємства. У висновку можу сказати лише одне: все це вимагає швидкої приватизації і пошуку ефективного власника для ОПЗ", - резюмував в.о. голови ФДМ.

У свою чергу, прем'єр поцікавився, чи правда, що юристи ОПЗ не прибули на засідання Апеляційного суду.

"Абсолютна правда. Ми поміняли юристів, точніше, не ми, а ОПЗ ... Ця компанія – "дочка" "Василь Кісіль і Партнери". Ці юристи направили низку клопотань щодо апеляції, однак вчора (10 травня – ІФ) на суд не з'явилися. Сьогодні о 12 годині профільний заступник голови ФДМ провів нараду за участю керівництва ОПЗ і цих юристів ... Будемо проводити "розбір польотів", проте складається гнітюче враження", - відповів Д. Парфененко.

Прем'єр-міністр назвав таку ситуацію "змовою".

"Вважаю, що зараз відбувається змова, що почалася ще в минулому році, коли уряд абсолютно добросовісно затвердив публічний продаж. У серпні (2016-го – ІФ) була змова, щоб програти один суд, а зараз - щоб програти інші суди ... Все це сприяє тому, щоб розпочати банкрутство підприємства, що належить народу. Директор заводу, найняті юристи, впевнений, задіяні в цій брудній схемою", - підсумував глава уряду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

Саміт миру стане першим реальним шансом розпочати відновлення справедливого миру

Ворожий комплекс спостереження "Муром-М" вразили ударні БПЛА в селищі Бєлгородської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА