16:49 21.10.2016

Турецька авіавлада можуть запровадити відповідні заходи проти "Дніпроавіа" і на маршруті Стамбул - Івано-Франківськ

2 хв читати
Турецька авіавлада можуть запровадити відповідні заходи проти "Дніпроавіа" і на маршруті Стамбул - Івано-Франківськ

Турецька авіаційна влада можуть запровадити відповідні заходи проти авіакомпанії "Дніпроавіа" (Дніпро) на маршруті Івано-Франківськ-Стамбул, не видаючи компанії дозволу на ці польоти, після того, як авіакомпанія Turkish Airlines не змогла домогтися від аеропорту Івано-Франківська права на польоти до нього.

"Турецька сторона під час переговорів в Анкарі поінформувала українську делегацію про намір застосування аналогічних заходів стосовно українських перевізників, які здійснюють рейси до Стамбула з аеропортів "Івано-Франківськ" і "Дніпро". Діалог з питань, пов'язаних з відновленням польотів, між авіаційною владою країн триває", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі Державної авіаційної служби України.

"Дніпроавіа" 20 жовтня повідомила про скасування польотів з Дніпра до Стамбула на зимову навігацію через невидачу турецькою стороною дозволу на них. Інформації про польоти з Івано-Франківська наразі не надходило.

Раніше в ЗМІ повідомлялося, що авіакомпанія Turkish Airlines не може виконувати польоти до Івано-Франківська і Дніпра через технічний стан злітно-посадкових смуг в аеропортах цих міст, що накладало певні обмеження на виконання польотів.

"Ми готові відновити рейси до Дніпра найближчим часом, але ми очікуємо офіційного дозволу від аеропорту. Аеропорт наразі не назвав строку вирішення цих технічних проблем", - зазначав в липні 2016 року в інтерв'ю агентству директор представництва авіакомпанії Turkish Airlines в Києві Дінчер Саїджі.

Він зазначав, що в аеропорту Івано-Франківська, були проблеми зі злітно-посадковою смугою, з урахуванням обмежень авіакомпанія готова була перейти на виконання рейсів до аеропорту літаками типу Embraer-195, але від аеропорту дозволу на виконання цих рейсів не надійшло.

У серпні Державіаслужба України підготувала звернення до Антимонопольного комітету України з проханням провести антимонопольне розслідування щодо обмеження прав користувачів в аеропортах "Дніпро" і "Івано-Франківськ".

Як повідомила тоді прес-служба Державіаслужби, таке рішення прийнято після вивчення документів з обґрунтуванням введених обмежень щодо прийому повітряних суден, що надійшли від міжнародних аеропортів "Дніпро" і "Івано-Франківськ".

Державіаслужба встановила, що міжнародний аеропорт "Дніпро" та філія "Міжнародний аеропорт "Івано-Франківськ" ТОВ "Скорзонера" (експлуатанти аеродромів) не забезпечують рівні умови експлуатації відповідних аеродромів для всіх авіакомпаній і штучно обмежують права користувачів.

Аеропортом "Дніпро" управляє авіакомпанія "Дніпроавіа", співвласником якої є бізнесмен Ігор Коломойський, який є співвласником групи "Приват" і найбільшої авіакомпанії країни – "Міжнародні авіалінії України" (МАУ, Київ).

Цілісний майновий комплекс обласного комунального підприємства "Міжнародний аеропорт "Івано-Франківськ" 13 травня 2010 року було передано компанії "Скорзонера", афілійованої з групою "Приват", в концесію на 30 років.

"Дніпроавіа" здійснює регулярні та чартерні авіарейси до країн Європи, Близького Сходу, СНД. Є одним з найбільших українських перевізників.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

Генштаб ЗС України: Українська авіація за добу завдала 11 ударів по локаціях військ РФ

Генштаб ЗС України: За добу відбулося 87 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 22 атаки ворога

Сили оборони України не підривали міст через канал Сіверський Донець-Донбас

Армія РФ завдала авіаудару по Костянтинівці, поранено чотирьох людей

Зеленський вручив нагороди воїнам-піхотинцям

Унаслідок обстрілу дронами-камікадзе в Нікополі пошкоджена лінія електропередач, люди не постраждали - Дніпропетровська ОВА

Україна вже отримала партію ракет для ЗРК Patriot - Міноборони Іспанії

МЗС Франції спростувало інформацію про те, що в Україну було відправлено французькі війська

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА