18:08 05.10.2016

Екс-суддя Царевич відкликала позов з оскарженням свого звільнення

2 хв читати
Екс-суддя Царевич відкликала позов з оскарженням свого звільнення

Екс-суддя Печерського районного суду м.Києва Оксана Царевич відкликала позовну заяву з Вищого адміністративного суду України (ВАСУ), яким оскаржила своє звільнення главою держави.

"Царевич відкликала свою позовну заяву", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в ВАСУ в середу.

У провадженні ВАСУ є дві позовні заяви від О.Царевич - обидва до Вищої ради юстиції. О.Царевич просить суд визнати незаконними рішення ВРЮ, ухвалені щодо неї. Розгляд одного позову призначено на 10 жовтня, а другого - на 24 жовтня.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко підписав указ про звільнення судді Печерського райсуду столиці О.Царевич через порушення присяги.

4 березня 2015 року Верховна Рада дала згоду на затримання й арешт трьох суддів Печерського районного суду Києва, зокрема й О.Царевич. 18 листопада 2015 року прокуратура м.Києва повідомила про завершення досудового розслідування у кримінальних провадженнях щодо суддів Печерського райсуду Віктора Кицюка і О.Царевич, підозрюваних у неправомірному переслідуванні учасників Автомайдану взимку 2014 року. О.Царевич підозрюється в скоєнні правопорушення за ч.2 ст.375 КК – в ухваленні наперед неправосудних постанов про притягнення осіб до адмінвідповідальності за ст.1222 КпАП.

Вища рада юстиції (ВРЮ), розглянувши дисциплінарну справу щодо О.Царевич, ухвалила рішення про внесення подання президенту щодо звільнення її з посади. У поданні, зокрема, зазначалося, що дії О.Царевич під час розгляду 10 справ щодо учасників акцій протестів є упередженими. ВРЮ вважає, що ці обставини свідчать про недотримання О.Царевич присяги судді, що зобов'язує суддю об'єктивно, неупереджено, незалежно і справедливо здійснювати правосуддя, підкоряючись тільки закону й керуючись принципом верховенства права.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА