17:43 15.09.2016

Голова ПАРЄ: Асамблея має працювати з делегаціями і Росії, і України

1 хв читати

Голова Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунт (Pedro Agramunt) виступає за роботу в організації делегацій і України, і Росії.

"Україна та Росія несуть спільну відповідальність щодо досягнення цієї мети (врегулювання конфлікту - ІФ), і ПАРЄ має продовжувати працювати з представниками обох сторін так, щоб їхні країни робили свою частину роботи для повного виконання Мінських домовленостей", - заявив він в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Говорячи про свою нещодавню поїздку до Росії, голова ПАРЄ зазначив, що вбачає свою роль у забезпеченні рівних прав участі в роботі Асамблеї парламентських делегацій усіх держав-членів Ради Європи.

П.Аграмунт назвав "винятковою" ситуацію, коли парламент Росії вирішив не затверджувати делегацію для сесії Асамблеї, і голосу парламентарів від цієї держави немає в ПАРЄ.

Водночас він висловився за розвиток діалогу.

"Це правда, що наші відносини були затьмарені проблемами, але вони не розірвані і можуть бути налагоджені. Зібравши членів Асамблеї разом, ми зможемо досягти довіри і спільного розуміння того, що мирне та процвітаюче суспільство може бути побудоване лише на фундаменті свободи, демократії, прав людини та верховенства закону", - сказав П.Аграмунт.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА