20:01 20.07.2016

Радник глави СБУ називає чотири основні версії вбивства Шеремета, разом із замахом на Притулу

2 хв читати
Радник глави СБУ називає чотири основні версії вбивства Шеремета, разом із замахом на Притулу

Київ. 20 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Радник глави Служби безпеки України Юрій тандем назвав чотири основні версії вбивства журналіста Павла Шеремета, які відпрацьовуються слідством: професійна діяльність, особисті мотиви, російський слід і замах на керівника "Української правди" Олену Притулу.

"Для нас розкриття цього злочину є принциповим. МВС і Генеральна прокуратура за фактом вбивства порушили кримінальну справу. Розглядається 4 основних версії: професійна діяльність, неприязнь у відносинах або особисті мотиви, російський слід (дестабілізація ситуації), замах на Олену Притулу", - написав Ю.Тандит в середу на своїй сторінці в Фейсбук.

Також він поінформував, що, за попередніми даними, використовувалося вибуховий пристрій з дистанційним керуванням, яке було прикріплено під водійським сидінням.

"Ми можемо говорити про мотиви, про які вже сказав Грицак (глава СБУ Василь Грицак- ІФ) - дестабілізація ситуації в Україні", - написав радник керівника спецслужби.

Він також закликав "псевдоправдолюбців не використовувати цю трагедію на користь собі " і не піаритися на смерті людини.

Як повідомлялося, в середу, 20 липня, в результаті вибуху автомобіля на перехресті вулиць І.Франка та Богдана Хмельницького загинув відомий журналіст П.Шеремет. Вибух стався о 7:45, коли П.Шеремет їхав в автомобілі. За даними ЗМІ, автомобіль належав керівнику "Української Правди" Олені Притулі, але її в машині не було.

В результаті вибуху загинув тільки П.Шеремет, на дорозі утворилася воронка діаметром 50 см.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що назвав загибель П.Шеремета вбивством у результаті дії вибухового пристрою.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА