15:09 15.03.2016

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб з 16 березня призупинить виплати вкладникам Укрінбанку

2 хв читати
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб з 16 березня призупинить виплати вкладникам Укрінбанку

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) з 16 березня призупинить виплати вкладникам неплатоспроможного Укрінбанку (Київ), повідомив ФГВФО на веб-сайті.

Згідно з повідомленням, виплати призупиняються через необхідність завершення повного технологічного циклу формування переліку вкладників, що мають право на відшкодування в період ліквідації банку. Виплати поновляться після отримання Фондом рішення про відкликання банківської ліцензії і ліквідації Укрінбанку.

Як повідомлялося, ФГВФО з 4 лютого почав виплату відшкодувань вкладникам Укрінбанку за договорами, термін дії яких закінчився до 11 січня 2016 року, і за поточними договорами банківського рахунку, через установи Укргазбанку, Кредобанку і банку "Південний".

Виплати здійснюються у розмірі вкладу, включаючи відсотки, нараховані на момент початку процедури виведення ФГВФО банку з ринку, але не більше 200 тис. грн

Раніше повідомлялося, що, згідно інформації НБУ, 95,5% вкладники Укрінбанку(53 тис. осіб) отримають свої вклади в повному обсязі, оскільки їх розмір не перевищує гарантовану суму в 200 тис. грн.

ФГВФО 24 грудня 2015 року ввів тимчасову адміністрацію в Укрінбанк на підставі рішення НБУ про визнання його неплатоспроможним. Тимчасова адміністрація введена строком на три місяці - до 24 березня 2016 року.

Укрінбанк заснований в 1989 році. Його провідним акціонером на 10 липня 2015 року був голова наглядової ради фінустанови Володимир Клименко (71,1514%).

Згідно з даними Нацбанку України, за розміром загальних активів на 1 жовтня 2015 року Укрінбанк займав 27-ме місце (5,832 млрд грн) серед 123 банків, що діяли в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РФ вночі атакувала "шахедами" Дніпропетровську область, пошкоджено багатоповерхівку, виникли пожежі

Ворожі БПЛА вночі було збито в Харківській, Херсонській та Дніпропетровській областях

Сили оборони за добу завдали авіаударів по семи районах розташування противника, засобами ППО знищено одну ракету Х-59/69

На фронті за добу відбулося 95 бойових зіткнень

Війська РФ за добу завдали п’яти ракетних і 69 авіаударів, вночі знищено 23 із 24 ударних дронів, які атакували Україну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА