11:25 03.03.2016

"УДП" спростовує продаж Росії теплохода "Георгій Агафонов"

2 хв читати
"УДП" спростовує продаж Росії теплохода "Георгій Агафонов"

ПрАТ "Українське Дунайське пароплавство" (УДП, Ізмаїл, Одеської обл.) спростовує інформацію, що з'явилася в ЗМІ, про продаж Росії теплохода "Георгій Агафонов".

"Теплохід ПрАТ "УДП ""Георгій Агафонов" був призначений для перевезення овочів і фруктів з Болгарії до СРСР, понад сім років через незатребуваність і великі витрати палива не експлуатувався і перебував на "холодному відстої". Витрати пароплавства на забезпечення стоянки овочевоза щороку обчислювалися величезними сумами коштів", - повідомляється в тексті спростування на веб-сайті ПАТ.

Згідно з ним, у 2013 році "УДП" звернулося до Міністерства інфраструктури України щодо продажу овочевоза. За результатами обстеження комісією Мінінфраструктури від 16 серпня 2013 року плавзасіб було визнано непридатними до експлуатації. У 2014 році пароплавство отримало дозвіл на його продаж.

"Оскільки такі товарні угоди можуть здійснюватися лише через біржу, пароплавство уклало договір з Українською універсальною біржею №261 ДУІ від 2 жовтня 2014 року на проведення аукціонів з продажу плавзасобів. Оголошення про проведення аукціонів, зокрема і з продажу теплохода "Георгій Агафонов" були опубліковані у відкритих офіційних джерелах", - зазначає УДП.

За результатами відкритого аукціону з продажу теплохода "Георгій Агафонов", який 17 листопада 2014 роки провела біржа, визначено переможця - турецьку компанію 2 E Denizcilik. Відповідно до установчих документів, одним з основних видів діяльності компанії є експлуатація флоту.

За результатами проведених аукціонних торгів 16 грудня 2014 року пароплавство уклало контракти з 2 E Denizcilik, а 5 лютого 2015 року теплохід "Георгій Агафонов" було виключено з Державного суднового реєстру України і, згідно з митними документами, 19 березня того ж року відбуксирували за межі території України.

"Подальша доля судна нам невідома", - констатує УДП.

Підприємство наголошує, що поширена деякими ЗМІ інформація про продаж теплохода РФ є наклепницькою і підриває ділову репутацію "УДП", і в зв'язку з цим керівництво підприємства залишає за собою право звернутися до суду для захисту честі, гідності та ділової репутації підприємства в установленому законом порядку.

УДП здійснює понад 30% транспортних перевезень Дунаєм. Його флот налічує майже 400 самохідних та несамохідних річкових і 30 морських суден. Основу дунайських перевезень флоту становить українська металургійна сировина, що постачається для різних споживачів у придунайських країнах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині за добу загинув мирний житель, ще десятеро постраждали в результаті ворожих обстрілів - Синєгубов

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів і 58 артилерійських систем противника - Генштаб

Сили оборони за добу завдали авіаударів по 11 районах скупчення військ РФ

За добу відбулося 134 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 50 атак

Війська РФ за добу здійснили три ракетних і 70 авіаударів, а також понад 100 обстрілів із РСЗВ

Окупанти за добу 349 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Туреччина підтвердила припинення всієї торгівлі з Ізраїлем через війну в Секторі Гази

На облаштування укриттів Латвії необхідно понад 98 млн євро - доповідь

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА