10:52 18.02.2016

Пайєтт підтримує рішення про відставку генпрокурора Шокіна і сподівається на подальшу реформу прокуратури

2 хв читати
Пайєтт підтримує рішення про відставку генпрокурора Шокіна і сподівається на подальшу реформу прокуратури

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт підтримує рішення про відставку генерального прокурора України Віктора Шокіна і сподівається на новий імпульс у реформуванні системи органів прокуратури.

"Я вітаю рішення президента України про відставку генерального прокурора, це сприятиме подальшому реформуванню (прокуратури)", - сказав Дж.Пайєтт на конференції в Києві в четвер.

Він вважає, що тепер завдання президента і Верховної Ради - узгодити кандидатуру нового генпрокурора, який повинен мати підтримку в парламенті і довіру громадянського суспільства. Крім того, за словами посла, новий генпрокурор має бути рішуче налаштований на реформування системи прокуратури.

"Щодо цього в України є успішна модель на прикладі впровадження нової патрульної поліції. Це приклад того, як створюються можливості для радикальних змін", - додав він.

За словами Дж.Пайєтта, реформа прокуратури є критично важливою для ефективності системи верховенства права".

Як повідомлялося, 16 лютого президент України Петро Порошенко у своєму зверненні до співвітчизників повідомив, що попросив генпрокурора В. Шокіна подати у відставку.

Того ж дня народний депутат України від фракції "Блок Петра Порошенко" Мустафа Найєм повідомив, що В. Шокін написав заяву про звільнення його з посади генпрокурора України.

17 лютого начальник Управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генпрокуратури України Сергій Горбатюк повідомив, що В. Шокін перебуває у відпустці.

Увечері керівник фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко заявив, що В. Шокін передав президенту України заяву про відставку: "Він написав заяву про відставку. Президент з ним зустрівся і отримав від нього заяву про відставку. Доки Верховна Рада його не затвердить – він перебуває, як я розумію, на лікарняному або у короткостроковій відпустці – він виконує обов'язки".

В. Шокін призначений генеральним прокурором України в лютому 2015 року. Відповідно до чинної Конституції України, генпрокурора призначає і звільняє президент за згодою парламенту. Водночас, парламент має можливість певною кількістю голосів оголосити вотум недовіри генпрокурору, після чого має відбутися його відставка з посади.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВИБУХИ В ОДЕСІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Заступник голови ОП Мудра: "право сили завжди програє силі права"

У Тбілісі перед будівлею парламенту відбуваються сутички між поліцією та протестувальниками, почалися затримання

Україна розраховує на розширення допомоги Азербайджану у питаннях розмінування

Єрмак і кардинал Дзуппі обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА