11:33 31.10.2015

На складах біля Сватового зранку лунали поодинокі вибухи боєприпасів

2 хв читати
На складах біля Сватового зранку лунали поодинокі вибухи боєприпасів

У м. Сватовому (Луганська обл.), поблизу якого на складі Міністерства оборони України 29 жовтня виникла пожежа, повністю відновлено водопостачання і на 90% - електрозабезпечення. Зранку на складі лунали поодинокі вибухи боєприпасів, повідомляє прес-служба держслужби України з НС.

"Станом на 8.00 у м. Сватовому повністю відновлено водопостачання і на 90% - електрозабезпечення. Піротехнічні групи ДСНС України почали обстеження секторів №№ 4, 5, 7, 8, 10, 11, 12, 15", - зазначено в повідомленні.

Нині триває ліквідація осередків пожежі на території складу двома пожежними танками, до виконання завдань готовий пожежний потяг від "Укрзалізниці".

"Зафіксовано три поодинокі вибухи боєприпасів відповідно о 5.15, 6.30 і 8.20", - заявляють у ДСНС.

У свою чергу, прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації інформує про те, що за минулу ніч і ранок зафіксовано 6 вибухів на складі (3 - несильних і 3 - сильних), останній пролунав о 8.30. За оцінками експертів, здетонував снаряд калібром 122 мм.

"Територія арсеналу покрита шаром попелу понад 3 м, що ускладнює роботу із зачистки – усунення вибухонебезпечних предметів. Попіл тліє, тому пожежа локалізована, але до кінця не ліквідована. Триває робота з гасіння пожежі за допомогою спеціалізованої броньованої військової техніки з метою гарантування безпеки особового складу від осколків", - зазначено в повідомленні обладміністрації.

Як повідомлялося, пожежа на складах з озброєнням неподалік від Сватового ррозпочалася близько 19.30 29 жовтня. Осередок займання становив 300×300 м. На складах зберігалося майже 3,5 тис. тонн боєприпасів.

Відомо про загибель одного військовослужбовця і місцевої мешканки, поранено також кількох осіб (за різними даними, від 5 до 8).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА