16:39 01.08.2015

Порошенко затвердив положення про військову службу військовослужбовцями Держспецзв'язку

2 хв читати
Порошенко затвердив положення про військову службу військовослужбовцями Держспецзв'язку

Президент України Петро Порошенко затвердив положення про проходження військової служби військовослужбовцями Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України (Держспецзв'язку).

Відповідний указ президента №463/2015 від 31 липня оприлюднено в суботу на сайті глави держави. Указ набуває чинності з дня його публікації.

"Затвердити положення про проходження військової служби (навчання) військовослужбовцями Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України", - йдеться в документі.

Це положення затверджено відповідно до частини 2 статті 11 закону України "Про Державну службу спеціального зв'язку та захисту інформації України" і передбачає, що громадяни України, які проходять військову службу в Держспецзв'язку, є військовослужбовцями і можуть служити в Держспецзв'язку за контрактом у добровільному порядку.

Згідно з положенням, у Держспецзв'язку громадяни можуть проходити навчання курсантів вищого військового навчального закладу; військову службу за контрактом осіб рядового складу; осіб сержантського і старшинського складу; осіб офіцерського складу; а також військову службу за призовом під час мобілізації на особливий період.

Переведення військовослужбовців із Держспецзв'язку до іншого військового формування або навпаки здійснюється за погодженням із головою Держспецзв'язку і відповідним керівником іншого військового формування за згодою військовослужбовця.

Для громадян України, які вперше приймаються на військову службу за контрактом та призначаються на посади, установлюють такі терміни військової служби в календарному обчисленні: для осіб рядового складу - три роки; для осіб сержантського і старшинського складу - від трьох до п’яти років; для курсантів вищого військового навчального закладу Держспецзв'язку - час навчання у вищому військовому навчальному закладі.

Терміни військової служби для осіб офіцерського складу передбачено такі: для громадян, яким первинне військове звання присвоєно після проходження повного курсу військової підготовки за програмою підготовки офіцерів запасу або в порядку атестування осіб до присвоєння первинних військових звань офіцерського складу запасу, - від двох до п’яти років; для інших громадян - від одного до п’яти років.

Для громадян, які приймаються на військову службу за контрактом у разі виникнення кризової ситуації, що загрожує національній безпеці, оголошення рішення про проведення мобілізації та (або) введення правового режиму воєнного стану та призначаються на посади, строк військової служби в календарному обчисленні встановлюється до закінчення особливого періоду або до оголошення рішення про демобілізацію.

Верховна Рада 5 червня 2014 року ухвалила закон України №1313-VII "Про внесення змін до законів України щодо боротьби з тероризмом". Цей закон, окрім іншого, зараховує до суб'єктів боротьби з тероризмом Держспецзв'язку, Службу зовнішньої розвідки та інші.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Баварія передала київським патрульним 11 спеціально обладнаних мотоциклів BMW

Дві ракети, запущені РФ по Одесі, збито, травмовано дитину - ОВА

Зеленський про обстріл РФ двох ГЕС: Під загрозою не лише Україна, а й Молдова

Річковий порт і мультимодальний термінал можуть з'явитися на березі Тиси

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА