18:19 14.05.2015

Слідчі дії у голови Державіаслужби не пов'язані із заявою "Атласджет Україна" - юрист

3 хв читати
Слідчі дії у голови Державіаслужби не пов'язані із заявою "Атласджет Україна" - юрист

Слідчі дії, здійснювані у голови Державної авіаційної служби України Дениса Антонюка, не пов'язані із заявою "Атласджет Україна" (Львів) до правоохоронних органів.

Про це на своїй сторінці в мережі Facebook написав партнер юридичної фірми "Анте" Андрій Гук, який захищає в судових інстанціях інтереси зазначеної авіакомпанії у низці справ.

"Атласджет Україна" не є єдиним ініціатором кримінального провадження, яке призвело до обшуків у Державіаслужбі та будинку її голови", - написав він.

А.Гук також оприлюднив копію листа Міністерства внутрішніх справ до керівника "Атласджет Україна" Сергія Підгородецького, згідно з яким приписано повідомити іншим заявникам (у листі не зазначені - ІФ) про те, що МВС розглянуло саме колективну заяву про неправомірні дії службових осіб Державіаслужби.

"Також окремо зауважую, що "Атласджет Україна" не повідомляла правоохоронним органам про підроблення документів та корупцію, оскільки компанія не має жодних підстав для таких тверджень. Заява "Атласджет Україна" стосувалася перевищення службових повноважень та зловживання владою і не містила фактів підроблення документів чи корупції", - повідомив А.Гук.

За його словами, основне мотивування заяви "Атласджет Україна" - невиконання порядку видачі призначень на авіамаршрути (наказ Мініфраструктури №245 - ІФ), неоформлення прав на повітряні лінії, а також перевищення повноважень під час надання дозволів на систематичні чартери.

"Тому просимо не пов'язувати слідчі дії, які сьогодні відбулись, саме із заявою "Атласджет Україна" чи лише з такою заявою", - резюмував А.Гук.

Як повідомлялося з посиланням на голову Державіаслужби Д.Антонюка, правоохоронні органи в четвер, 14 травня 2015 року, здійснили обшук у його будинку та офісі служби.

"У моєму будинку нічого протизаконного не знайшли і спокійно пішли. Зараз їду на роботу", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна", додавши, що обвинувачень у будь-чому йому не висували.

Д.Антонюк також повідомив, що обшук здійснювався за заявою авіакомпанії "Атлдасджет Україна" до правоохоронців.

У ЗМІ повідомлялося, що обшуки у голови Державіаслужби здійснюють начебто у зв'язку не лише з обвинуваченнями Д.Антонюка в зловживанні службовим становищем, а й у зв'язку з корупцією та підробленням документів.

Раніше Кабінет Міністрів у відповідь на запити народних депутатів і на прохання Міністерства інфраструктури створив комісію, яка здійснює перевірку діяльності Державіаслужби.

До цього, в листопаді 2014 року, Асоціація авіапідприємств України заявляла про намір запропонувати прем'єр-міністру звільнити голову Державіаслужби Д.Антонюка.

"Вибудовується повна монополія в небі. Сьогодні всі авіакомпанії обурені кроками Міністерства інфраструктури спільно з Державіаслужбою ... Керівник Державіаслужби відверто лобіює інтереси окремого авіаперевізника", - сказав тоді віце-спікер асоціації, генеральний директор авіакомпанії "Атласджет Україна" С.Підгородецький.

Ще раніше Державіаслужба підготувала новий порядок видачі призначень на авіамаршрути, який викликав бурхливу дискусію на авіаринку, згідно з яким, зокрема, право на експлуатацію повітряних ліній надаватиме авіаперевізникам виключно Державіаслужба.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА