17:57 18.11.2014

У Міноборони не коментують ситуації з генерал-майором Генштабу Назаровим, підозрюваним у службовій недбалості

2 хв читати
У Міноборони не коментують ситуації з генерал-майором Генштабу Назаровим, підозрюваним у службовій недбалості

У Міністерстві оборони України не коментують інформації про вручення повідомлення про підозру в службовій недбалості генерал-майору Генерального штабу Збройних сил України Віктору Назарову.

"Ми не володіємо ситуацією, тому не можемо її коментувати. Якщо у правоохоронних органів є підстави до таких дій, то це сфера їхньої компетенції", – повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі Міноборони.

Раніше у вівторок генеральний прокурор України Віталій Ярема повідомив, що генерал-майору Генштабу ЗС України В.Назарову було вручено підозру в службовій недбалості, що призвела до загибелі 49 військовослужбовців ЗСУ під час їх передислокації військово-транспортним літаком Іл-76 до Луганська, після чого йому стало зле, і його госпіталізували.

"Сьогодні слідчий оголосив підозру Назарову Віктору Миколайовичу, заступнику керівника антитерористичної операції, генерал-майору. Після оголошення підозри Віктору Миколайовичу стало погано, у нього гіпертонічний криз. Перед тим, як обирати йому запобіжний захід, він потрапив до госпіталю", - повідомив генпрокурор на брифінгу в Києві у вівторок.

За словами В.Яреми, Головна військова прокуратура провела розслідування і, "на превеликий жаль, слідчі, які розслідували цю подію, встановили, що однією з причин цієї трагедії стало саме недбале ставлення військовослужбовців до виконання своїх службових обов'язків".

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос уточнив, що В.Назарову повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч. 3 ст. 425 КК України (недбале ставлення військової посадової особи до служби, що спричинило тяжкі наслідки, здійснені у бойовій обстановці).

За словами генпрокурора, слідчий підготував подання на обрання генерал-майору запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, але оскільки він перебуває в лікарні, то наразі суд ще не вирішував цього питання.

За словами головного військового прокурора, в кримінальному провадженні допитано понад 150 свідків, визнано потерпілими 45 людей, їх також допитано.

Як повідомлялося, в ніч на 14 червня поблизу Луганська було збито військово-транспортний літак Повітряних сил Збройних сил України Іл-76, загинули 49 військовослужбовців.

Наприкінці липня начальник Дніпропетровського бюро судово-медичної експертизи Валерій Войченко повідомив, що співробітники бюро завершили ідентифікацію тіл 40 десантників 25-ї окремої Дніпропетровської повітрянодесантної бригади та 9 членів екіпажу, які перебували у збитому Іл-76.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА