12:39 27.06.2014

П'ятеро українських військових загинули під час атак бойовиків на блокпости сил АТО на Донбасі - РНБО

2 хв читати
П'ятеро українських військових загинули під час атак бойовиків на блокпости сил АТО на Донбасі - РНБО

Під час атак на блокпости українських силовиків у зоні проведення антитерористичної операції на сході України загинули п'ятеро українських силовиків, повідомив спікер інформаційного центру Ради національної безпеки і оборони Андрій Лисенко.

"Із боку українських силовиків, на жаль, є втрати. П'ятеро наших хлопців загинули під час цих боїв", - сказав він на брифінгу в Києві в п'ятницю.

А.Лисенко розповів, що протягом минулої доби бойовики здійснили 11 обстрілів блокпостів та позицій українських силовиків у районі Слов'янська, Артемівська, Кривої Луки та Краматорська в Донецькій області.

У результаті боїв українські силовики захопили два танки Т-64б, які перебували на озброєнні бойовиків, один танк було підбито, повідомив спікер РНБО.

"Походження цих трьох машин з'ясовується", - додав А.Лисенко.

У прес-службі Національної гвардії України підтвердили інформацію про п’ятьох загиблих українських військовослужбовців під час обстрілу та додали, що щонайменш троє силовиків дістали поранень.

"Від куль ворога в період оголошеного перемир'я загинули п’ятеро захисників Вітчизни, інформація про загиблих уточнюється", - зазначено в повідомленні прес-служби Нацгвардії.

"Чотири танки з боку ворога зайняли позиції на дамбі та дорозі і почали завдавати ударів по позиціях українських військових. Вогонь з боку противника пошкодив два українські БТР", - йдеться в повідомленні.

У Нацгвардії також зазначили, що українські силовики кількома пострілами підбили танк бойовиків. "Старший лейтенант Сергій Сидорин кількома пострілами вивів танк із ладу. Мужній офіцер спецпідрозділу Нацгвардії, дії якого вже високо оцінив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, дістав поранення і нині перебуває в медичному закладі", - йдеться в повідомленні.

Також серед поранених два резервісти другого резервного батальйону Нацгвардії, кількість поранених десантників невідома.

Бій тривав близько двох годин, силовикам довелося відступити, додали в Нацгвардії.

Він також зазначив, що 26 червня неподалік населеного пункту Никанорівка (Донецька обл.) прикордонний наряд виявив безпілотний літальний апарат, який переміщався уздовж українсько-російського кордону. В результаті обстрілу з боку українських прикордонників, БПЛА було збито.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Російський ракетний удар по Одесі знищив посилки на "Новій пошті" на 3 млн грн

Перший Саміт миру для України стане платформою, яка започаткує майбутній мирний процес, - пресслужба президента

У Запорізькій області на Великдень буде посилено заходи безпеки - голова ОВА

Половина енергетичної системи України пошкоджена - Кулеба

Обстріляна територія шахти на Донеччині, споживання знижується в умовах потепління - Міненерго

На Донеччині внаслідок обстрілів за добу загинули четверо мирних жителів, поранені вісім - ОВА

В Україні презентували проєкт для підлітків для розвитку м'яких навичок і подолання освітніх втрат "ПОВІР"

У Києві на ст. метро "Звіринецька" розпочали встановлення нової назви

На Миколаївщині уламками збитої ракети пошкоджено транспортну інфраструктуру

Бронь для військовозобов'язаних співробітників оформили 11 перевізників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА