14:48 06.02.2014

Уряд не поспішатиме з продажем "Турбоатому" - в.о. віце-прем'єра Бойко

2 хв читати

Український уряд не поспішатиме з продажем державного пакет а ВАТ "Турбоатом" (Харків), заявив в.о. віце-прем'єр- міністра України Юрій Бойко.

"Сьогодні, чесно кажучи, я не бачу сенсу продавати такий прибутковий завод, що і так забезпечує 6000 робочих місць, майже 6900 грн зарплати. Це стабільно прибутковий завод , що інвестує власні кошти і постійно модернізується, тому поспішати продавати такий об'єкт ми не будемо" , - розповів Ю.Бойко журналістам у четвер у Харкові.

За його словами, потенційні покупці ще не виявляли інтерес до заводу.

"Дійсно, в плані приватизації розглядається підприємство "Турбоатом", але навіть процедуру оцінки ще не розпочато, з урахуванням того, як прибутково і успішно працює підприємство, ми переконані, що воно буде оцінено в значну суму грошей", - сказав Ю.Бойко.

Як повідомлялося, Фонд держмайна (ФДМ) України має намір у грудні 2014 року виставити на приватизаційний конкурс з відкритою пропозицією ціни за принципом аукціону 75,22% ВАТ "Турбоатом" (Харків).

Водночас для приватизації "Турбоатому" необхідно прийняття відповідного рішення Кабінету Міністрів. Крім того "Турбоатому" необхідно привести свою діяльність у відповідність до вимог закону про АТ.

Уряд запланував у держбюджеті-2014 зростання надходжень від приватизації до 17 млрд грн, а Бюджетний комітет запропонував збільшити їх ще на 1,2 млрд грн.

"Турбоатом" - єдиний в Україні виробник турбінного устаткування для гідро-, теплових і атомних електростанцій. Спеціалізується на виробництві турбін для теплових і атомних електростанцій, гідравлічних турбін для гідроелектростанцій і гідроакумулювальних електростанцій, газових турбін для теплових електростанцій, парогазового устаткування та іншого енергетичного обладнання.

У січні-вересні 2013 року "Турбоатом" отримав чистий прибуток у розмірі 399,6 млн грн, що на 68,2% більше, ніж за той же період 2012 року, чистий дохід збільшився на 31,7% - до 1 млрд 279 , 7 млн грн.

Затверджений урядом фінплан підприємства на 2014 рік передбачає отримання чистого прибутку у розмірі 380 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Агресор у неділю обстрілював Нікополь та Покровську ОТГ – голова ОВА

Україна все ще чекає на постачання обіцяних США озброєнь – Зеленський

ГУР Міноборони України повідомило про знищення двох тепловозів у РФ

Зеленський провів телефонну розмову з лідером меншини у Палаті представників США, запросив його в Україну

Бійці ГУР знищили новітню російську антидронову РЛС "рєпєйнік" вартістю $100 тис.

Російські війська атакували промисловий об'єкт Запоріжжя, без жертв - ОВА

Підрозділи Сил оборони України перемістилися на нові рубежі на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки для збереження життя захисників - Сирський

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА