16:31 30.10.2013

Польська PERN "Przyjazn" заблокувала проект продовження нафтопроводу Одеса-Броди до Плоцька

2 хв читати

Компанія PERN "Przyjazn" (Польща) на зборах акціонерів Sarmatia Sp. z o.o. 29 жовтня заблокувала прийняття всіх рішень, необхідних для подальшої роботи з продовження нафтопроводу Одеса-Броди до Плоцька (Польща).

Як повідомила прес-служба Sarmatia, зокрема, PERN Przyjazn проголосувала проти продовження підготовки проекту будівництва, проти затвердження плану роботи та фінансового плану Sarmatia на наступний рік, а також проти збільшення статутного капіталу товариства.

Згідно з регламентом Sarmatiа, для ухвалення будь-якого рішення потрібен консенсус акціонерів.

Як повідомлялося, "Укртранснафта" і PERN "Przyjazn" у 2004 році створили підприємство Sarmatia Sp. z o.o. (Польща) для будівництва ділянки магістрального нафтопроводу Броди-Плоцьк протяжністю близько 490 км.

Пізніше до складу учасників увійшли азербайджанська Socar, грузинська GOGS і литовська Klaipedos Nafta, унаслідок чого його статутний капітал було збільшено з 2 до 9 млн польських злотих. Частки всіх сторін становили по 24,75%, за винятком Klaipedos Nafta, що стала власником 1%.

У жовтні 2007 року Україна, Польща, Азербайджан, Грузія і Литва уклали угоду про будівництво ділянки нафтопроводу Броди-Плоцьк-Гданськ. Проект може бути частково профінансований з боку Європейського Союзу.

Нафтопровід Одеса-Броди завдовжки 674 км і потужністю 9 млн тонн на рік, що з'єднав морський нафтовий термінал (МНТ) "Південний" (Одеська обл. ) і систему магістральних нафтопроводів "Дружба" у районі Бродів (Львівська обл.), було введено в експлуатацію в 2001 році. Спочатку він будувався для прокачування легкої каспійської нафти до Європи, проте до 2004 року простоював, а потім використовувався в реверсному режимі (у напрямку термінала "Південний"). У 2011 році нафтопровід використовувався для аверсного транспортування венесуельської нафти на Мозирський НПЗ (Білорусь).

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни НАТО підтримали ініціативу Німеччини щодо забезпечення України засобами ППО

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА