14:14 23.10.2013

Маркова привезли до Києва, щоб запроторити до СІЗО мінімум на 2 місяці - адвокат

3 хв читати

Адвокат колишнього народного депутата Ігоря Маркова Олександр Казарновський прогнозує, що стосовно його підзахисного суд обере запобіжний захід у вигляді арешту на два місяці.

"Ми практично впевнені в тому, що його везуть сюди виключно з метою його заарештувати і запроторити до СІЗО мінімум на 2 місяці", - сказав він журналістам у середу біля Печерського районного суду м. Києва, що має обрати запобіжний захід затриманому І.Маркову.

Розповідаючи про подальші плани, адвокат повідомив, що у разі арешту його підзахисного вони мають намір оскаржити це рішення в апеляційному суді м. Києва та мають намір скаржитися на порушення прав І.Маркова, гарантованих Європейською конвенцією з захисту прав людини та основних свобод щодо застосування до нього тортур. "Те, яким чином його затримали, і яким чином його транспортували до Києва - це не що інше, як тортурами назвати не можна", - зазначив він.

За словами адвоката, слідчий прийшов до І.Маркову у вівторок вдень і вручив повістку про те, що колишній народний депутат має з'явитися до Управління внутрішніх справ області того ж дня ввечері як свідок у зовсім іншій справі, ніж та, що йому наразі інкримінують. Коли І. Марков прийшов на допит, йому слідчий повідомив, що його затримують.

Як стверджує адвокат, його підзахисному після затримання не надали побачення з адвокатом. "Протягом усього часу з моменту, як він увійшов до кабінету слідчого, йому не давали пити, відмовляли в можливості родичам передати йому продукти, цигарки і воду, чинили перешкоди у відвідуванні туалетної кімнати відповідно, всю цю ніч йому не давали спати", - заявив захисник.

За словами адвоката, він не знає, яким чином його підзахисного доправили до Києва.

Як стверджує О.Казарновський, суд підтвердив законність закриття кримінальної справи, що зараз інкримінують І.Маркову. "Генеральна прокуратура України вважає себе вище судової гілки влади і, незважаючи на наявність судових рішень, якими підтверджено правочинність припинення справи, скасувала цю постанову. Зареєстрували вони 18 жовтня, у п'ятницю, в реєстрі злочин, передбачений ч.2 ст. 296 КК України - це хуліганство, скоєне групою осіб", - заявив адвокат, зазначивши, що строк давності цього злочину вже минув, оскільки становить 5 років.

Адвокат не зміг точно сказати журналістам, о котрій годині відбудеться судове засідання. За його словами, його підзахисного, як очікується, доправлять до Печерського райсуду з 13.00 до 14.00. Протягом цього часу може розпочатися засідання суду.

Як повідомлялося, Вищий адміністративний суд України 12 вересня ухвалив рішення за позовом екс-нардепа Юрія Кармазіна, яким фактично позбавив І.Маркова депутатських повноважень. Ю.Кармазін на підтвердження своїх позовних вимог доклав листа головного слідчого управління МВС України про фальсифікацію на виборах народних депутатів 28 жовтня 2012 року понад 6 тисяч підписів на користь І.Маркова.

17 вересня голова Верховної Ради Володимир Рибак на ранковому пленарному засіданні повідомив , що І. Марков вийшов зі складу фракції Партії регіонів.

20 вересня В.Рибак офіційно оголосив рішення ВАСУ про припинення повноважень депутата Ігоря Маркова і запевнив, що це рішення суду буде виконано. Згодом він заявив, що з 20 вересня зарплату І.Маркову не нараховують, а його картку для голосування заблоковано.

18 жовтня прес-служба політика повідомили, що співробітники Державної прикордонної служби України отримали розпорядження затримати його під час спроби перетину державного кордону. У прес-службі Південного регіонального управління Держприкордонслужби України відмовилися коментувати автентичність відповідного документа.

Сам І. Марков заявляє, що залишати Україну не має наміру.

22 жовтня І.Маркова затримали в Одесі після вручення повідомлення про підозру у скоєнні хуліганських дій у 2007 році. У міліції розповіли, що йдеться про події 2007 року, коли біля Одеської обласної адміністрації проходили пікети проти встановлення в місті пам'ятника Катерині ІІ. І.Маркова підозрюють в організації побиття учасників цієї акції, а також безпосередньо у самому побитті пікетувальників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

На початку тижня в південно-східній частині України очікуються короткочасні дощі, грози

Британська армія може отримати на озброєння гіперзвукову ракету до 2030 року

Унаслідок обстрілу в Новій Слободі Сумської області пошкоджено 4 приватні будинки та ЛЕП - ОК "Північ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА