14:54 02.08.2013

У FEMEN заявляють, що мають намір особливу увагу в Україні приділити СБУ і МВС

2 хв читати

Рух FEMEN має намір змінити пріоритети в проведенні своїх акцій в Україні, заявляє лідер Femen в Україні Ганна Гуцол.

"Нам зараз доведеться змінити пріоритети. Потрібно серйозно взятися за начальника СБУ, за главу МВС Віталія Захарченко. Я вважаю, що їх взагалі потрібно віддати під трибунал. Це ж був якийсь нонсенс: під час так званого святкування хрещення на території України діяли російські спецслужби", - сказала Г. Гуцол в інтерв'ю журналу "Корреспондент", повідомляється на сайті видання.

Активістка знову висловила впевненість у тому, що під час візиту президента РФ Володимира Путіна до Києва з нагоди 1025-річчя хрещення Київської Русі працювали "російські, а не українські спецслужби." Чотири роки тому до мене приходили СБУшники, погрожували. Але наші завжди лише загрожують - не виконують. Ніколи щодо нас (в Україні -ІФ) не вдавалися до фізичної розправи - були лише конфлікти з міліцією під час затримання", - сказала вона.

Г. Гуцол повідомила, що активісти руху не звертаються за допомогою до української міліції: "Ой, ну що ви - в Україні ніколи не звертаємося. А от у Франції - інша справа. Коли нам погрожують радикальні нацисти, французька поліція в рамках запобігання бійок оточує весь квартал у Парижі, в якому розташований офіс Femen. А тут сподіватися на такі дії смішно. Міліція не здатна навіть знайти ноутбук і мого собаку".

Г. Гуцол також відповіла, хто фінансує Femen. "У нас є Femen shop, де продаються сувеніри. До того ж ми живемо на пожертвування. Ми популярні в Європі. У нашої сторінки у Facebook, яка на сьогодні заблокована, було понад 130 тисяч передплатників. Тобто, повідомивши, що нам потрібні гроші на поїздку до Туреччини для проведення акції, ми за три дні легко зібрали $3 тисячі", - зазначила лідер руху.

Під час святкування 1025-річчя хрещення Київської Русі Femen заявив про низку нападів на їх активістів. За їх інформацією, на Г. Гуцол напали в під'їзді та відібрали собачку, а потім у кафе невідомий вдарив її та відібрав ноутбук, в якому зберігалася важлива інформація руху.

Крім того, 27 липня трьох активісток руху і російського фотокореспондента затримали в Києві правоохоронні органи. У київському главку міліції повідомили, то загін патрульно-постової служби їхав Оболонським проспектом і помітив трьох оголених дівчат і хлопця з фотоапаратом. Співробітники міліції намагалися зробити їм зауваження через неналежний вигляд, однак вони не реагували.

У результаті трьох представниць FEMEN і молодого чоловіка доправили до Оболонського райуправління міліції. Оболонський райсуд Києва призначив штрафи російському фотокореспонденту і трьом активісткам FEMEN.

Раніше було жорстоко побито одного з ідеологів руху - В.Святського.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА