10:16 08.07.2013

Активістка FEMEN отримала політпритулок у Франції, заявляють у русі

2 хв читати
Активістка FEMEN отримала політпритулок у Франції, заявляють у русі

Активістка FEMEN Інна Шевченко, яка спиляла в 2012 році поклонний хрест у центрі Києва, отримала документи про надання їй політичного притулку в Республіці Франція, заявили в прес-службі русі в понеділок.

За даними прес-служби FEMEN, після того, як І.Шевченка виїхали з України, вона "розгорнула в Парижі бурхливу революційну діяльність".

Зокрема, стверджують у русі, вона відкрила в центрі французької столиці "міжнародний тренувальний табір підготовки секстремісток FEMEN".

Як повідомлялося, 17 серпня 2012 року активістки FEMEN спиляли бензопилою і повалили поклінний хрест у центрі Києва неподалік від Міжнародного центру культури і мистецтв (Жовтневий палац). Так вони висловили, за їхніми заявами, "підтримку і повагу" учасницям групи Pussy Riot, яких Хамовницький суд Москви засудив за скандальну акцію в храмі Христа Спасителя до двох років позбавлення волі в колонії загального режиму.

Київська міліція порушила кримінальну справу за фактом знесення поклінного хреста за статтею "хуліганство", але нікого не затримувала. Активісти, що представляють різні опозиційні політичні сили та громадські організації, 18 серпня встановили на місці спиляного тимчасовий хрест.

5 вересня стало відомо, що ідеолог акції зі знесення поклінного хреста в центрі Києва Інна Шевченко виїхала з України і переїхала до Франції.

17 жовтня на зустрічі з керівниками церков і релігійних організацій президент України Віктор Янукович називав варварством акцію активісток FEMEN, в рамках якої дівчата спиляли православний хрест в центрі Києва, і звернувся з вимогою до правоохоронних органів жорстко відреагувати на такі дії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

У США деякі високопосадовці відновили обговорення можливості замороження війни в Україні - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА