09:12 26.06.2013

МОЗ має намір звільнити керівників сімох санаторіїв

2 хв читати
МОЗ має намір звільнити керівників сімох санаторіїв

Колегія Міністерства охорони здоров'я України після визнання незадовільним стану деяких санаторно-курортних закладів доручила розглянути питання щодо доцільності перебування на обійманих посадах їхніх керівників.

Як повідомляє прес-служба МОЗ, таке рішення було ухвалено під час виїзного засідання колегії під керівництвом глави відомства Раїси Богатирьової у Сімферополі у вівторок.

"Колегія надала рекомендації щодо звільнення з посад керівників семи санаторіїв, але цей список може значно розширитися у зв'язку з тим, що у процесі перевірок санаторно-курортних закладів, котрі ще тривають, та виступів на самій колегії з'ясувалося чимало фактів, що чітко свідчать про системну бездіяльність керівників. Також буде переглянуто потужності та штатні розписи всіх санаторно-курортних закладів, що входять до сфери управління МОЗ України", - повідомив після засідання колегії заступник міністра Олександр Толстанов.

За його словами, відбудуться зміни і в структурі центрального апарату міністерства - в ньому буде реорганізовано профільний відділ, що дасть змогу ефективніше контролювати роботу цього напряму.

О.Толстанов також повідомив, що для посилення матеріально-технічної бази санаторно-курортних закладів міністерство подало до Кабінету Міністрів пропозиції щодо додаткового їх фінансування на суму 12 млн грн.

Як повідомлялося, увечері 30 травня в санаторії "Юність" смт Сімеїз обрушився балкон на третьому поверсі, внаслідок події дві дівчинки, мешканки Львова, дістали травм різного ступеня тяжкості і були госпіталізовані до Лівадійської лікарні. Одна з них від отриманих травм померла.

За інформацією прес-служби Міністерства охорони здоров'я, загрози життю другої постраждалої дівчинки немає, лікарі не сумніваються в поліпшенні її здоров'я.

Усіх дітей відселили з аварійного корпусу санаторію "Юність". Спальний корпус санаторію, де обвалився балкон, було побудовано ще в 1906 році. Заклад перебуває у віданні Міністерства охорони здоров'я України.

За інформацією прес-служби міністерства курортів і туризму Криму у 2012 році відомство внесло санаторій "Юність" до списку не рекомендованих санаторно-курортних закладів у зв'язку з поганим станом матеріально-технічної бази, невідповідним ставленням до підготовки до сезону, занедбаністю номерного фонду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ за минулий день здійснили 46 обстрілів 10 громад Сумської області, одна людина поранена

ВИБУХ У ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

За добу відбулося 77 бойових зіткнень, 7 - ще тривають, найгарячішим залишається покровський напрямок

110 ОМБ ім. М.Безручка: Збито черговий ворожий СУ-25

Нова зустріч у форматі "Рамштайн" відбудеться 20 травня

У Москви немає шансу підкорити нашу країну, наших людей, свідомість та історію

У Києві відкрили пам'ятний камінь на місці майбутнього меморіалу пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу

"Укренерго" попереджає про можливі аварійні відключення споживачів у Харківській і Полтавській областях у неділю

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару в Харкові зросла до шести осіб

Водії міжнародних перевізників не беруть участі в протестах проти нових правил мобілізації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА