17:06 25.04.2013

Кагаловський заявляє, що володіє телеканалом TВi, і вважає довіреність про передання акцій компанії Альтмана підробленою

3 хв читати
Кагаловський заявляє, що володіє телеканалом TВi, і вважає довіреність про передання акцій компанії Альтмана підробленою

Бізнесмен Костянтин Кагаловський заявляє, що підконтрольна йому компанія Wilcox Ventures LTD є власником ТОВ "Медіа Інфо" - 100% власника ТОВ "ТРК" ТелеРадіоСвіт "- телеканалу TВi.

"Компанія Wilcox власник 99% цієї структури, тобто власник - я", - сказав він на прес-конференції в четвер в агентстві "Інтерфакс-Україна".

К.Кагаловський наголосив, що кампанія Wilcox Ventures LTD не видавала жодних довіреностей на переуступку акцій ТОВ "Медіа Інфо" компанії Balmore Invest Limited, про що раніше заявив бенефіціар останньої, американський бізнесмен Олександр Альтман. "Доручення ніякого не було, моя гіпотеза, що вона підроблена", - зазначив він.

К.Кагаловський також заявив, що між ним і О.Альтманом жодних домовленостей, що стосуються телеканалу TВi, не було. "Альтман зроду ніякого відношення до каналу не мав", - запевнив він.

У свою чергу, адвокат директора компанії Wilcox Ventures LTD Нікії Ортодоксії Андреас Софоклеос заявив від її імені, що вона не підписувала доручення на ім'я О.Альтмана про передання акцій ТОВ "Медіа Інфо", і в ній зазначено її колишнє прізвище. "Я уповноважений від Нікії Ортодоксії, яка останні півтора року має це прізвище, а не Васіліу, як сказав пан Альтман, заявити вам, що жодної довіреності на ім'я цього пана вона не оформлювала від імені компанії Wilcox", - сказав він.

За словами адвоката, Н.Ортодоксія пропонує О.Альтману погодитися на експертизу достовірності цього документа. "Він ніколи його нікому не показував, і ні в яких органах цей документ не було виявлено. Якщо пану Альтману потрібна її особиста присутність, вона завтра може прилетіти до Києва і показати паспорт, і попросити повернути їй цю довіреність, щоб вона могла подивитися, яким чином її підписала", - зазначив А.Софоклеос.

Адвокат також наголосив, що компанія Wilcox Ventures LTD планує різні судові дії як в Україні, так і в інших країнах, щоб довести, що такої довіреності О.Альтману не оформлювали.

Крім того, на прес-конференції К.Кагаловський заявив, що не планував продавати телеканал TВi і не проводив жодних переговорів із цього приводу. Він стверджує, що, зокрема, ніколи не зустрічався з українським бізнесменом Валерієм Хорошковським і не проводив з ним таких переговорів.

Журналіст телеканалу Наталя Катеринчук, яку 23 квітня на посаді генерального директора телеканалу ТВі змінив Артем Шевченко, наголосила, що в цій ситуації головним питанням залишається можливість подальшого існування каналу в колишньому форматі. "Головне не в тому, хто директор. Для мене суть питання полягає не в тому, щоб бути директором. Я не обстоюю свої особисті амбіції. Я знаю, що коли захоплюють підприємство, то це не до добра. Найбільша проблема - це можливість існування каналу. Я особисто не вірю, що ці люди мають благі наміри", - сказала вона.

Згідно з інформацією в Єдиному держреєстрі, компанія Balmore Invest Limited (Лондон) станом на 19 квітня 2013 року володіла 95% у ТОВ "Медіа Інфо", якому, у свою чергу належить 100% ТОВ "ТРК "ТелеРадіоСвіт"- телеканалу TВi.

Частка підконтрольної К.Кагаловському Wilcox Ventures LTD (Британські Віргінські о-ви) становить 5%, хоча донедавна компанія володіла 99% у капіталі "Медіа Інфо", а ще 1% належав її директору Олегу Радченку.

Водночас статутний капітал ТОВ "Медіа Інфо" залишився незмінним - 1000 грн.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА