15:47 18.02.2013

Голова КУПР заявляє, що "Беркут" затримує активістів біля Гостиного двору в Києві, в міліції спростовують цю інформацію

2 хв читати

іліція почала затримувати активістів Коаліції учасників помаранчевої революції (КУПР) в Гостиному дворі в Києві, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" лідер КУПР Сергій Мельниченко.

"Заступник начальника з громадської безпеки Главку ... вже дав вказівку "пакувати". Тут близько сотні активістів, які штурмують приміщення. Співробітники міліції увірвалися всередину і "пакують". Ми (лідер КУПР і ще 7 активістів - ІФ) вже у автозаку", - розповів С. Мельниченко.

Водночас у столичному главку міліції спростували інформацію про штурм Гостиного двору і затримання активістів.

Як повідомили у Відділі зв'язків з громадськістю столичної міліції в понеділок, жодного штурму Гостиного двору з боку правоохоронців не було.

"Сьогодні о 8.30 ранку за спецлінією "102" до Подільського РУ ГУМВС України в місті Києві надійшло повідомлення про те, що невідомі увірвалися на охоронювану територію" Гостинного двору "за адресою площа Контрактова, 4. На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група Подільського РУ ГУМВС України в місті Києві та керівництво райуправління", - наголошується в повідомленні міліції.

У міліції зазначили, що після прибуття за вказаною адресою до співробітників міліції із заявою звернувся директор ПАТ "Укрреставрація" який повідомив про те, що 18 лютого близько 08.30 ранку невідомі, приблизно 12 чоловік, намагалися потрапити на територію "Гостинного двору" і погрожували телефоном фізичною розправою.

Крім заявника та охорони на території "Гостинного двору" перебували 6 активістів громадської організації "Старий Поділ", які стверджували, що ов 08.20 до них підійшли співробітники служби охорони і попросили полишити територію "Гостинного двору" на що останні погодилися.

"Для з'ясування всіх обставин інциденту активістів та співробітників охоронної фірми запросили до Подільського райуправління міліції. Наразі вони надали пояснення працівникам міліції, після чого їх відпустили", - повідомили у столичному главку міліції.

Цю подію внесено до Єдиного облік Подільського РУ ГУМВС України в місті Києві. Наразі триває додаткова перевірка.

Гостинний двір - торговий комплекс на Контрактовій площі в Києві, зведений за проектом італійського архітектора Л.Руска в стилі класицизму в 1809 році. Це монументальний торгівельний комплекс у вигляді замкненого прямокутника з внутрішнім службовим приміщенням, до якого вели шість воріт. Але одразу його завершити не вдалося, тому було побудовано лише перший поверх будівлі, хоча за планом архітектора їх повинно було бути два. Перша реконструкція відбулася в 1828 році першим головним архітектором Києва Меленським після пожежі, а в другій половині XIX ст. будівлю було знову перебудовано (замуровані арочні галереї). Наступна масштабна реконструкція відбулася в 1980-1982 роках до святкування 1500-річчя Києва під керівництвом архітектора В.Шевченка. Тоді ж надбудували другий поверх, як це і було заплановано ще першим проектом, та оновили будівлю зсередини.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА