13:06 30.01.2013

Стокгольмський арбiтраж затвердив мирову угоду мiж Україною та Vanco

1 хв читати
Стокгольмський арбiтраж затвердив мирову угоду мiж Україною та Vanco

Стокгольмський арбiтражний суд наприкiнцi грудня 2012 року затвердив мирову угоду мiж Україною та компанiєю Vanco, повiдомив мiнiстр екологiї та природних ресурсiв Олег Проскуряков журналiстам у Києвi в середу.

"Стокгольмський арбiтраж наприкiнцi грудня затвердив мирову угоду мiж Vanco та державою Україна", - сказав мiнiстр.

Як повiдомлялося, Vanco International, 100-вiдсоткову "дочку" компанiї Vanco Energy Company (США), у квiтнi 2006 року було визнано переможцем конкурсу на право укладення угоди про розподiл продукцiї, видобуток якої здiйснюватиметься на шельфi Чорного моря в межах Прикерченської нафтогазоносної дiлянки. У жовтнi 2007 року Vanco Int. переуступила права та обов'язки за УРП компанiї Vanco Prykerchenska, створенiй у серпнi 2007 року. Власниками Vanco Prykerchenska з рiвною пайовою участю є Vanco Int., ДТЕК, Shadowlight Investments Limited росiйського бiзнесмена Євгенiя Новицького, а також компанiя Integrum Technologies Limited.

Уряд Юлiї Тимошенко у 2008 роцi вийшов з УРП, пiсля чого Vanco звернулася в мiжнародний арбiтраж, одночасно продовжуючи пропонувати уряду України вiдновити спiвпрацю у рамках УРП. Пiсля приходу до влади президента Вiктора Януковича новий уряд Миколи Азарова у квiтнi 2011 року схвалив мирову угоду з Vanco Prykerchenska, доручивши внести змiни до договору про розподiл вуглеводнiв.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА