10:07 15.01.2013

"Активісткою" FEMEN у Заполяр'ї виявився безробітний чоловік

1 хв читати

Безробітного жителя Кандалакші (Мурманська область), який називався в соціальних мережах активісткою українського руху FEMEN, затримали за підозрою в заклику до екстремістських дій, повідомили у вівторок "Інтерфаксу" в слідчому відділі регіонального СКР.

Чоловік, який називався лідером відділення "FEMEN-Заполяр'я", розмістив в Інтернеті оголошення про набір активісток із "тарифами" на спилювання хрестів.

При цьому чоловік використовував для оформлення сторінки чужі фотографії та вводив читачів в оману стосовно того, що антицерковні акції фінансуватимуться за рахунок гранту, наданого українським рухом.

Активістки українського руху подякували співробітникам правоохоронних органів. "Ніколи не думали, що скажемо це, але рух FEMEN висловлює щиру подяку правоохоронним органам Російської Федерації, що охороняють наш мирний труд і захищають нашу честь!", - ідеться в повідомленні, розміщеному на сайті FEMEN.

Як повідомлялося раніше, активістки українського феміністського руху FEMEN відхрестилися від "філії" в Заполяр'ї, який запропонував гроші за антицерковні акції та попросили правоохоронні органи РФ припинити діяльність аферистів. У повідомленні, направленому рухом на адресу "Інтерфакс-Україна", зазначалося, що за участь у несанкціонованій акції та спилювання хреста псевдо-відділення FEMEN готове було платити 5 тис. рублів, за написи на хрестах і будівлях церков 2-3 тис. рублів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Білопільська громада залишилася без електропостачання - Сумська ОВА

Війська РФ за минулий день здійснили 31 обстріл 11 громад Сумської області, поранено трьох людей, із них двоє - діти

Хамас прийняв пропозицію про припинення вогню, але Ізраїль заявив, що вона неприйнятна

Нідерланди планують постачання F-16 Україні з осені

Макрон вітає "зобов'язання" Китаю "утримуватися від продажу будь-якої зброї" Москві

Пентагон засудив "безвідповідальну риторику" Росії

ХАМАС заявив про згоду на запропоновану Єгиптом і Катаром угоду про припинення вогню в Секторі Гази

Саміт миру покаже, хто дійсно виступає за рівноправність у світі

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА