13:41 04.07.2012

Якщо стабілізувати роботу ВР не вдасться, треба проводити дострокові парламентські вибори, - Янукович

2 хв читати

Президент України Віктор Янукович вважає головним завданням стабілізувати роботу українського парламенту.

"Я вважаю, що ми маємо зробити все, щоб парламент працював надалі. Закінчити цю сесію і, безумовно, розпочати роботу сесії у вересні цього року. Це головне завдання", - сказав В.Янукович під час зустрічі з керівництвом парламенту та фракцій Верховної Ради, повідомляє його прес-служба.

Згідно з інформацією, глава держави не виключив, що якщо не вдасться стабілізувати роботу парламенту, "треба буде переходити до процедури дострокових парламентських виборів".

"Але я вважаю, що перш ніж починати цю процедуру, ми повинні вичерпати всі наші можливості. Повинні бути проведені переговори у фракціях між депутатами, безумовно, повинні бути переговори з керівниками фракцій опозиції і також з головою Верховної Ради", - сказав президент.

Він висловив переконання, що доки не буде пройдено цей шлях, "ми обговорювати будь-які інші питання не можемо". В.Янукович вважає, що якщо український парламент сьогодні здатний працювати, то "переговори треба проводити в перервах, рухаючись уперед згідно з порядком денним".

"Я ніколи не втручався і не втручаюся в роботу Верховної Ради. Але я зацікавлений у цілому в стабільності ситуації в країні. Тому я ніяких висновків зараз не хочу робити попередніх щодо процедури прийняття вчора закону про засади державної мовної політики", - наголосив В.Янукович.

За інформацією прес-служби глави держави, на зустрічі з В.Януковичем були присутні перший заступник спікера парламенту Адам Мартинюк, голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, голова депутатської групи "Реформи заради майбутнього" Ігор Рибаков, голова фракції Народної партії Ігор Шаров та лідер фракції КПУ Петро Симоненко. Також був присутній голова Адміністрації президента Сергій Льовочкін, представник президента в парламенті Юрій Мірошниченко та секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Клюєв.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА