17:28 27.03.2018

Товарообіг між Україною та Індією у 2017 році зріс на 18,8%

2 хв читати
Товарообіг між Україною та Індією у 2017 році зріс на 18,8%

Обсяг торгівлі між Україною та Індією в 2017 році зріс на 18,8% і становив $2,8 млрд, повідомив посол Індії в Україні Манодж Кумар Бхарті на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

"Тут необхідно відзначити два важливі моменти. Індія стала п'ятою країною за обсягом експорту з України за кордон. Крім того, Індія є другою країною, в торгівлі з якою Україна має позитивне сальдо. Більш позитивний баланс торгівлі є лише між Україною та Єгиптом на $1,75 млрд, тоді як між Україною та Індією - $1,65 млрд", - сказав він.

Посол зазначив, що ці показники вселяють упевненість у тому, що зростання товарообігу в 2018-2019 рр. може сягнути 20% та 25% відповідно.

Коментуючи торговельні відносини між країнами, він зазначив, що Індія стала першою країною за обсягом експорту української соняшникової олії - торік Індія експортувала олії на $2 млрд. Крім того, в 2017 р. вперше до Індії з України було експортовано партію бобових.

"Ще одним дуже важливим чинником є те, що найбільшу частку в загальній кількості іноземних студентів в Україні минулого року становили індійські студенти. Такого показника ми досягли вперше за 15 років", - зазначив Манодж Кумар Бхарті.

Так, за його даними, нині в Україні навчаються понад 10,8 тис. індійських студентів, що на 80% більше, ніж у 2015 році.

"Я радий зазначити, що майже за два роки ми збільшили кількість індійських студентів із 6 тис. майже до 11 тис. Враховуючи, що кожен з індійських студентів витрачає близько $5 тис. за рік на навчання, проживання та особисті потреби, Україна вже заробляє $55 млн лише за рахунок надання освіти індійським студентам", - наголосив він.

Посол зазначив, що Індія планує найближчими роками збільшити кількість своїх громадян, що навчаються в українських вишах, до 40 тис., що, у свою чергу, приноситиме Україні близько $ 200 млн на рік.

При цьому він також зазначив, що включення Індії до списку країн, громадяни яких отримують українську візу після прильоту, позитивно позначилося на турпотоці - кількість індійських громадян, що відвідали минулого року Україну, збільшилася більш ніж на 50% - до 29,4 тис. осіб.

Як повідомлялося, Індія розраховує на затвердження в Україні аюрведичної медицини як альтернативної. Зокрема, найближчим часом представники Конфедерації індійської промисловості (CII) мають намір відвідати Україну, щоб обговорити з українськими держслужбовцями необхідність розроблення політики з прийняття аюрведи як альтернативної медицини, а також політику відповідно до якої, індійську аюрведичну продукцію зможуть постачати в Україну як медичну продукцію, а не як біологічно активні добавки.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Миколаїв просить у Кабміну та Верховної Ради дозволу спрямовувати на відновлення житла кошти з місцевого бюджету

Мінфін США продовжив до листопада дозвіл на пов'язані з енергетикою операції з російськими банками

Дві шахти на Донеччині були знеструмлені через обстріл, аварійної допомоги з Європи 29 квітня не залучали - Міненерго

НБУ в понеділок послабив курс гривні на 6 коп.

"Українська біржа" заявляє про відсутність підстав позбавлення її ліцензії та готова юридично відстоювати свою правоту

Вартість завершення першого етапу валютної лібералізації оцінюють у $5,5 млрд

Прийом заявок до ДАР на отримання дотацій на оброблювану землю від фермерів деокупованих територій стартує 1 травня

Україна та ОАЕ завершили переговори щодо Угоди про всеосяжне економічне партнерство

Італія готова підтримати санкції проти російського ЗПГ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА