12:00 03.01.2024

ГО “Ми - Вінничани” передали військовим 100 бойових дронів

3 хв читати

Про співпрацю із різними підрозділами Сил оборони у 2023 році та актуальні запити на наступний рік військовослужбовці, парламентарі та представники громадського об'єднання “Ми - Вінничани” обговорили за круглим столом « Вінничани - для Сил оборони».

Голова ГО “Ми - Вінничани” Валерій Коровій прозвітував, що за 2023 рік громадська організація разом з партнерами передали військовим допомоги на 12 000 000 грн! І робота у цьому напрямку продовжується.

– Так, на понад 5 млн.грн було закуплено 284 fpv-дронів. Ще на понад 2,5 млн.грн – 11 дронів Mavic, більшість з яких оснащені тепловізорами. Передали на фронт два пікапи і медичний автомобіль. А також 16 “Bandera Pover”, 9 портативних радіостанцій, 5 тепловізорних прицілів, дизельні генератори, житловий модульний контейнер, запчастини до військових автомобілів та багато іншого обладнання, – проінформував про вже пророблену роботу Валерій Коровій.

ГО ” Ми – Вінничани” та партнери найбільше долучалися до співпраці з військовими частинами Вінниччини, а також підтримували ті бригади, де служать наші земляки.

Налагодили допомогу бійцям 14 бригади оперативного призначення ” Червона калина “. Туди передали допомоги на майже 5 млн.грн. Це і квадракоптери, і комплектуючі для дронів, і тепловізійні приціли, зарядки “Bandera Pover”, швидка допомога. Серед наших підопічних: підрозділи повітряного прикриття, протиповітряної оборони, прикордонники, сапери, 59 ОМБ, 120 бригада Вінницької ТРО, 27 бригада, морські піхотинці, підрозділи спеціального призначення, десантники, штурмовики батальйону МВС “Лють” та інші військові формування, де служать наші вінничани. Намагалися своєчасно відповідати на їхні запити. Передавали різні дрони, комплектуючі для них, радіостанції, тепловізори, спецзасоби індивідуального захисту. Велику частину допомоги військовим вдалося передати завдяки публічним заходам, які організовували ГО ” Ми – Вінничани”. Це і благодійний марафон, і форум “Інформаційний фронт” за участі топ-спікерів України, – наголосив Валерій Коровій.

Сергій Кудлаєнко, який очолює ГО “Ми – Вінничани” у м. Вінниці, підкреслив, що підтримка військових – це пріоритет у роботі громадського об’єднання. А завдяки партнерам: фонду “МХП – Громаді”, народним депутатам – Ларисі Білозір, Геннадію Вацаку, Миколі Кучеру, БФ “Український Альянс”, Олександру Домбровському цю допомогу вдалося масштабувати. Налагоджена тісна співпраця із бійцями Сил оборони, які зараз на самому “нулі”.

Під час дискусій військові подякували за плідну співпрацю і для подальшої боротьби з ворогом попросили ще більше безпілотних апаратів. Адже не даремно цю війну назвали “війною дронів”, бо саме завдяки таким “бойовим пташкам” бійці можуть і розвідку здійснювати, і нищити особовий склад та техніку окупантів.
Тому одразу після заходу ще 100 fpv-дронів розлетілися по бойовим частинам.

Один із дронів передав для бійців 95 ДШБ 13-річний школяр із Мурафи. Сашко Форманюк за три дні зібрав майже 180 тис. грн., за які планував придбати “Мavik” для підрозділу, де служить його старший брат. Ця історія сколихнула усю Вінниччину. Народна депутатка України Лариса Білозір подарувала бажаного дрона 8-класнику з Мурафи. А школяр передав його у 95 бригаду. За зібрані кошти Сашко планує купити ще рації та тепловізор для десантників.

“Ми непереможні, коли всі разом! “ - підсумували військові, волонтери, громадські активісти та народні депутати.

Каріна МАЄВСЬКА

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА