14:02 16.10.2023

У костелі св. Миколая відбудеться благодійний концерт на підтримку відновлення Миколаївського храму

3 хв читати
У костелі св. Миколая відбудеться благодійний концерт на підтримку відновлення Миколаївського храму

У середу, 18 жовтня, о 18:00 в костелі св. Миколая, за адресою вул. Велика Васильківська, 75, відбудеться благодійний фортепіанний концерт всесвітньо відомого угорського піаніста Петера Балатоні. Він виконає твори Ф. Ліста та Ф. Шопена та ін.

Пан Балатоні брав активну участь у концертах, організованих для підтримки голодуючих дітей в Африці та для відновлення італійських міст після землетрусу. Не зміг обійти увагою й Україну, тому вирішив своїм мистецтвом підтримати український народ та привернути увагу до проблем, з якими наразі стикається храм. Зазначимо, що після масштабної пожежі у 2021 році видатна культурна пам’ятка піддається руйнації. Крім того, уже понад 30 років залишається невирішеним питання передачі будівлі костелу Святого Миколая релігійній громаді, яка наразі і опікується благоустроєм храму.

Під час свого візиту до Києва у серпні, напередодні Дня Незалежності України, п. Міклош Івані, разом з президентом благодійної організації "Олталом" відвідали костел св.Миколая.

Дізнавшись про історію костелу та боротьбу за його повернення, п. Міклош та його команда були глибоко зворушені та запропонували свою підтримку та допомогу.

Варто зазначити, що благодійна асоціація від початку повномасштабного вторгнення, маючи проукраїнську позицію, неустанно підтримує Україну та українців. З перших днів організація надає гуманітарну допомогу мирним жителям і підтримує Збройні сили України.

"На нашу думку важливо компенсувати не лише матеріальні збитки, але й загоїти душевні рани (ми знаємо, що Ісус Христос може принести справжнє зцілення, про що ви заявляли у своїх інтерв’ю)", – зазначає п. Міклош, посилаючись на численні звернення настоятеля парафії о. Павла Вишковського ОМІ. – "А мистецтво і музика можуть бути одними з таких "ліків"! Вважаємо, що символічно було б провести цей захід у "будинку зцілення" – у Костелі Святого Миколая".

Всі кошти зібрані на цьому концерті будуть направлені для відновлення костелу св. Миколая.

"Бог діє. І діє через інших людей", – зазначає о. Павло Вишковський ОМІ. Бачимо підтримку європейських спільнот у справі повернення храму, так само як і від початку повномасштабного вторгнення. Ми отримували гуманітарну допомогу, яку могли направляти всім потребуючим її. Під обстрілами та в місця окупації.

Зараз, продовжуючи направляти гуманітарну допомогу нашим військовим та тим, хто в потребі, не забуваємо і про підтримку ментального здоров’я, про зцілення духовних ран", – каже о. Павло.

"Існує міф, що Католицька Церква, проти музики/концертів. Однак, такі заходи є прямим свідченням протилежного. Ми також, вже після початку повномасштабного вторгнення, мали перший маленький концерт колядок нашого парафіяльного хору. Одна з колядок була про Бахмут. Ми співаємо про те, що нам болить. А такі концерти допомагають залічувати ці рани. Рани війни", – наголошує настоятель костелу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поради щодо харчування для боротьби з холестерином від експертів: акцент на авокадо

Всеукраїнський День Логіста - 30-31 травня в Києві пройде наймасштабніша логістична виставка в Україні

4,6 млрд грн податків перерахувала до бюджету група ОККО у першому кварталі

Відома українська співачка Jerry Heil стала амбасадором бренда "Моршинська"

В Україні стартувала благодійна ініціатива «Із сердечком обирай – госпітальєрок одягай»

Альянс українських організацій громадянського суспільства та віцепрем'єр Верещук обговорили співпрацю з міжнародними донорами

Купувати одяг оптом з Туреччини стало легше

Найкращі онлайн майданчики для купівлі автомобіля в Україні

РФ здійснила цілеспрямовану атаку на цивільне населення Одеси, - Посольство України в Ізраїлі

Культурна спадщина Києва: літаючу тарілку буде збережено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА