13:33 12.06.2023

Galaxy School та Hrabar Foundation створюють нові можливості для дітей військових та переселенців

4 хв читати

Освітня програма, розроблена спеціально для сімей військових та переселенців, об'єднує зусилля двох великих організацій, спрямованих на допомогу дітям та родинам, що знаходяться в складних життєвих обставинах.

Kids Galaxy, мережа ліцензованих дитячих освітніх закладів, яка вже тривалий час стабільно демонструє свою соціальну відповідальність, об'єдналася з Hrabar Foundation з метою забезпечити якісну освіту для дітей з родин військовослужбовців та внутрішньо переміщених осіб. Враховуючи нинішню ситуацію в країні, для багатьох переселенців з окупованих територій та гарячих точок, ця програма стає особливо значущою.

Людмила Маслак, директор Kids Galaxy та Galaxy School, повідомляє:  Цей проєкт – це наше щире бажання допомогти тим родинам, які дійсно цього потребують. Ми зосереджені на забезпеченні якісної освіти для дітей та формуванні безпечного навчального середовища для наших учнів. Також, надаючи роботу жінкам-переселенкам, ми допомагаємо їм забезпечити свої сім'ї та відновити своє життя”.

Засновник фонду Hrabar Foundation, Назар Грабар, додав: “Ми засновані на вірі, що кожна дитина заслуговує на шанс здобути якісну освіту. Ми прагнемо реалізувати цю мрію Іллі та стати ангелами-охоронцями для дітей, які найбільше потребують нашої допомоги. Наша співпраця з Galaxy School - це крок у цьому напрямку”.

Людмила Голуб, представниця Hrabar Foundation, фонду, заснованого в пам'ять про її сина, який загинув на війні, ділиться: "Моя роль у фонді - допомагати дітям, забезпечуючи їм можливості для навчання та спорту, незалежно від воєнних реалій. Ми з командою намагаємось створити мирне майбутнє для молодого покоління України. Впевнена, що кожна дитина повинна мати право на безтурботне дитинство та гідну освіту, незважаючи на політичні обставини в нашій країні," - розповідає Людмила.

Усі приміщення Galaxy School та Kids Galaxy садочків облаштовані відповідно до всіх вимог ДСНС, що гарантує безпеку та комфорт дітей під час їхнього перебування в закладах. 

Надаючи роботу жінкам зі статусом ВПО, Galaxy School та Kids Galaxy також робить внесок у стабілізацію життя цих родин, допомагаючи їм адаптуватися до нових реалій.

Стипендіальна програма забезпечує доступ до якісного навчання та всебічну підтримку дітям з родин військовослужбовців і внутрішньопереміщених осіб. Діти, які отримають грант, зможуть вивчити англійську мову, отримають доступ до сучасних освітніх програм, відвідуватимуть мистецькі й технічні гуртки, різні спортивні секції.

Програма безкоштовного навчання та працевлаштування для переселенок від та Kids Galaxy й Galaxy School,  у співпраці з Hrabar Foundation - це приклад того, як організації можуть об'єднатися для підтримки тих, хто переживає складні часи. Вона демонструє, що коли ми об'єднуємо зусилля, то можемо змінювати життя людей на краще.

"Kids Galaxy" отримує значну допомогу від європейських фондів у вигляді грантів, які спрямовані на покращення процесу навчання та створення безпечного середовища для дітей. Ці гранти дозволяють їм впроваджувати прогресивні методики виховання та навчання, які успішно застосовуються в європейських школах. Крім того, вони постійно вдосконалюють класні кімнати та укриття, забезпечуючи дітям максимальний комфорт та безпеку.

Батьки вихованців "Kids Galaxy" завжди підтримують їх у всіх починаннях, активно беручи участь у проведенні благодійних ярмарків та свят. Навіть самі діти долучаються до цих заходів. Змалечку їм прищеплюють відчуття національної ідентифікації, любові до рідної країни, а також розуміння важливості взаємодопомоги та співчуття до інших людей.

Останнім часом спільнота "Kids Galaxy" зосереджує свої зусилля на допомозі жінкам та дітям, які були в зоні бойових дій, та їхній адаптації до нових умов.

Спеціалісти допомагають дітям адаптуватися, та знову відчути себе в безпеці.  Вони завжди підтримують батьків на всіх етапах адаптації, а для мам дітей працює коло довіри й підтримки. Цей проєкт дозволяє жінкам надавати одна одній підтримку, поради та допомогу в різних ситуаціях.

В "Kids Galaxy" розуміють біль один одного. Адже рідне містечко директорки, невеличке Гуляйполе, Запорізької області, з перших днів повномасштабного вторгнення перебуває під постійними обстрілами і, на жаль, майже повністю зруйноване.

Цей біль глибоко переживається. Тому тут розуміють, що це значить втратити свій батьківський дім, втратити безпечне місце, до якого завжди можна повернутися у тяжкі хвилини. Тут розуміють, наскільки складно починати життя спочатку.

У свій час "Kids Galaxy" прийняли рішення допомогти таким жінкам, допомагати їм, скільки можуть і чим можуть. Тож наразі майже 80% колективу "Kids Galaxy" складають жінки з довідками ВПО.

Вони талановиті, професійні вихователі та педагоги, які втратили все, але не втратили віри у перемогу своєї країни. Ці жінки щодня, з відкритим серцем, приходять до своїх вихованців і навчають їх вірити й не здаватися.

Для "Kids Galaxy" не має значення вік, зовнішність, статус або прописка. Найголовніше для них - щоб кожна людина завжди залишалася людиною.

Вони прості й відкриті, щирі й емпатичні. Так само приходять до їхнього життя інші люди. Таким чином, "Kids Galaxy" постійно розширює свою родину.

Разом вони працюють наполегливо, щоб зробити свої садочки не лише осередками якісної європейської освіти, але й місцем, де зростають діти, які змінять світ.

Вони навчають своїх вихованців прикладом, що незважаючи ні на що, люди, які об'єднуються заради добра, здатні на все. Вони вірять, що ця філософія - головна цінність "Kids Galaxy" і є основою їхнього успіху. Саме це дозволяє їм рухатися вперед і долати будь-які труднощі.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші кроки до власної справи: що потрібно для того, щоб стати підприємцем

Посол Корнійчук: Україну та Ізраїль обʼєднують не лише спільні цінності, а й спільні вороги

Перший простір для адаптації в Харкові надаватиме допомогу за принципом "єдиного вікна" для внутрішньо переміщених та постраждалих від війни людей

Керівник компанії "ОДЕК" Україна (лідер з виробництва фанери) розповів про поточний стан деревообробного бізнесу та ринку деревини

У компанії PROMETEY заговорили про недовіру до податкової

Київстар ТБ транслюватиме «Євробачення-2024» у вільному доступі

Сексуальне насилля під час конфлікту — ще один вид зброї проти мирного населення, елемент злочину проти людяності

Рейтингове агентство "Стандарт-Рейтинг" (Україна): Стабільність банків України: 2 роки війни (за підсумками двох років війни)

В Києві вдруге пройде УКРАЇНСЬКИЙ БУДІВЕЛЬНИЙ КОНГРЕС

До Великодня Київстар ТБ надає вільний доступ до платформи

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА