17:09 12.05.2023

Parimatch була платником податків №1 на момент накладення санкцій - CEO компанії

3 хв читати
Parimatch була платником податків №1 на момент накладення санкцій - CEO компанії

Беттінгова компанія Parimatch є найбільшим платником податків у галузі, тож використання податкового фактору як підстави для накладання санкцій на компанію безпідставне.

Про це в інтерв’ю заявив керуючий партнер компанії Energame, яка управляє активами групи компаній Parimatch Максим Ляшко.

"Ми протягом минулого року були платником податків №1 в галузі. Якщо подивитися, скільки було видано ліцензій і скільки компаній у 2022-2023 платили податки, ви побачите, що більша частина списку стоїть з нулями, якщо прибрати колонку з заробітної плати. А ми платили. Результат: за 2022 рік ми сплатили 51% всіх податків гральної галузі. Це йдеться саме про податки, не про плату за ліцензії. В цілому ж сплатили 354 млн гривень за 2022 рік. За перший квартал 2023 року ситуація була ще більш показовою: Паріматч заплатив 77% відсотків від всіх податків галузі, навіть з урахуванням плат за ліцензію, а якщо їх не враховувати – то 95-98%! В абсолютних цифрах ще простіше: 957 мільйонів гривень сплачено за весь період 2021-2023 років. Наприклад, в грудні 2022 року ми сплатили 87,9 млн гривень. В січні 2023 року – 244, 6 млн. В лютому – 130,7 млн. В березні – 106, 5 млн гривень. Це рекордні цифри по гральній галузі", - розповів керівник компанії.

Окрім цього, компанія Parimatch весь цей час підтримувала армію та вимушених переселенців, реалізовувала благодійні ініціативи, перераховуючи на це сотні мільйонів гривень. На думку Максима Ляшка, це необхідно було робити, щоб підтримувати українську економіку, зберігати робочі місця та допомагати війську.

При цьому, за словами керівника Parimatch, напередодні накладення санкцій влада унеможливила для них сплату податків.

"Щоб платити податки, треба, щоб гравці могли сплатити і перерахувати гроші. Ще в січні 2023 року майже всі банки категорично відмовлялися проводити платежі на українські (гральні) ліцензії, так званий код платежу 7995. Всі державні банки відмовились, приватні відмовилися і залишились декілька банків маленьких, які все це робили в межах денних лімітів, які для них встановили Visa і MasterCard. Через два роки після отримання ліцензії ми отримували відмови від банків щодо того, щоб працювати офіційно з білими платежами по Україні", - розповів Максим Ляшко.

Він не виключає, що ініціатори накладання санкцій мали окрему мотивацію – вилучити з ігрового ринку найбільшого гравця.

"Ми і таку мотивацію теж не відкидаємо і аналізуємо такі сценарії. Але, знову ж таки, якоїсь доказової бази нема. Суто з людської точки зору, якщо сказати, що мотивація – це зв'язки з росією, то ми розуміємо, що це не так: в нас є докази, ми можемо це доводити. Якщо мотивація пов'язана з податками, це просто не може бути підставою для санкцій", - вважає Максим Ляшко.

Він заявив, що компанія налаштована на конструктивний діалог з владою і висловив сподівання, що держава знайде можливості, щоб розібратися у цьому питанні.

Як заявили у Parimatch 12 травня, компанія призупиняє свою діяльність в Україні до повного зняття санкцій. Наразі юристи Parimatch планують  зосередитися виключно на правовій роботі і захисті своїх законних інтересів. У компанії запевняють, що кошти клієнтів знаходяться на заблокованих рахунках і будуть повернуті їхнім власникам, щойно ситуацію буде врегульовано.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА