12:00 11.04.2023

Чоловічий тестостерон: за що відповідає цей гормон і як його підвищити?

3 хв читати
Чоловічий тестостерон: за що відповідає цей гормон і як його підвищити?

Тестостерон є одним із найважливіших гормонів в організмі чоловіка. Він безпосередньо впливає на характер, лідерські якості, здатність досягати поставлених цілей і справлятися зі складними завданнями. Більше того, від цього гормону багато в чому залежить і якість сексуального життя чоловіка. Низький рівень тестостерону часто призводить до інтимних проблем та неможливості повноцінно задовольнити свою партнерку. Добре що завжди можна купити таблетки Віагра – цей препарат для потенції забезпечує стійку ерекцію, підвищує лібідо та збільшує кількість тестостерону.

Що потрібно знати про чоловічий тестостерон?

Йдеться про гормон, який виробляється в яєчках, надниркових залозах і відіграє важливу роль у розвитку чоловічих статевих ознак, а також підтримці здоров'я кісткової та м'язової маси та рівня чоловічої енергії.

  • Один із головних ефектів тестостерону полягає в стимуляції розвитку чоловічих статевих ознак, таких як басистий голос, зростання бороди та вусів, статевого члена та яєчок.
  • Крім того, цей гормон відіграє важливу роль у сексуальній функції чоловіка, оскільки він підвищує лібідо та покращує еректильну функцію.
  • Тестостерон також впливає на здоров'я кісток, підтримуючи їхню щільність і знижуючи ризик розвитку остеопорозу. Він також допомагає підтримувати м'язову масу та силу, оскільки стимулює синтез білків у м'язових клітинах. Це особливо важливо для спортсменів і тих, хто займається фізичною працею.
  • Крім того, тестостерон відіграє роль у регулюванні рівня жирів в організмі, оскільки допомагає контролювати їхній метаболізм.

При цьому низький рівень тестостерону може спричиняти різні проблеми зі здоров'ям, включаючи зниження статевого потягу, еректильну дисфункцію, стомлюваність, збільшення жирової тканини, зниження м'язової маси та загальної сили.

В цілому, вищеописаний гормон відіграє важливу роль у здоров'ї та життєдіяльності чоловіків. Його рівень може бути контрольований за допомогою правильного харчування, фізичної активності та лікарських препаратів.

Основні способи підвищення тестостерону

Саме час поговорити про те, як підвищити рівень такого важливого гормону:

  1. Силові тренування. Дослідження показують, що силові тренування можуть допомогти збільшити рівень тестостерону у чоловіків. У той же час, недолік фізичної активності та навантажень може призвести до зниження рівня тестостерону.
  2. Правильне харчування. Необхідно вживати достатню кількість білків, жирів та вуглеводів, їсти більше горіхів, риби, куркуми, часнику та яєць.
  3. Зменшення стресу. Стрес може знижувати рівень чоловічого гормону, тому необхідно вживати заходів щодо його зменшення у повсякденному житті.
  4. Достатній сон. Повноцінний 7-8 годинний сон дуже важливий для підтримки здоров'я загалом та рівня тестостерону зокрема.
  5. Прийом додаткових вітамінів та мінералів. Вітамін D, цинк та магній можуть допомогти збільшити кількість чоловічого гормону.

На окрему увагу заслуговують таблетки для потенції, купити які ви можете в інтернет-магазині для чоловіків.  Вони посилюють кровотік, внаслідок чого розширюються судини статевого члена, що призводить до стійкої ерекції, а головне – збільшують кількість тестостерону та позитивно впливають на лібідо. Купівля та прийом даних таблеток рекомендується в тому випадку, якщо у вас низький інтерес до протилежної статі, імпотенція, проблеми з ерекцією та лібідо, а також низьким тестостероном.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА