19:23 26.02.2023

"Ой у лузі червона калина" на церковних дзвонах Михайлівського собору гратимуть щодня

2 хв читати



У Свято-Михайлівському Золотоверхому соборі предстоятель Православної церкви України (ПЦУ) Єпіфаній  нагородив військових, що боронили Київ,  та в рамках акції "Дзвони перемоги" міжнародного культурно-гуманітарного проєкту "Відлуння руйнації" подякував волонтерам, які передали гуманітарну  допомогу військовим капеланам. Також волонтери нагодували присутніх  стравами,  актуальними під час великого посту, який розпочинається 27 лютого.

Передача гуманітарної допомоги відбулась під мелодію пісні "Ой у лузі червона калина" у виконанні дзвонаря Івана. Пісня пролунала з головної дзвіниці Свято-Михайлівського Золотоверхого собору, яку  тепер, відгукнувшись на волонтерську ініціативу, дзвонарі  гратимуть щодня.

Волонтери передали військовим капеланам - представникам чотирьох релігійних конфесій (ПЦУ, УГКЦ, УЄЦ, ЄХБ) - для частин, в яких вони служать, гуманітарний вантаж з  Фінляндії: генератори, спальники, буржуйки, ліхтарі, дощовики. Ця допомога була зібрана "музичною родиною"  українців з Фінляндії - Далією, Юстасом та Лукасом Стасевські.

Також волонтери передали польову кухню-піч "Перемога", що годує понад 100 чоловік. Польову кухню було придбано за донат  від американської організації UCCA Illinois Division та за сприяння  організації представників української діаспори ODFFU, яка в рамках проєкту "Відлуння руйнації" підтримує локальних виробників – той тил, що годує армію. Кухня-піч  готуватиме військових та інших прихожан Михайлівського собору на свята та в рамках різних подій.

Волонтери почастували присутніх різноманітними грибними супами: грибний суп-пюре, банош з грибами, гречаний з грибами  та канапками до них, актуальними напередодні посту, від волонтерської  гастро-команди "Страви переможців" та грибного господарства "Яблунівські печериці",  яке, знаходячись в 5 км від лінії фронту на Київщині в березні 2022 року, влаштувало справжній "грибний сезон". Це господарство безкоштовно забезпечило військових та цивільних своєю продукцією, зібравши понад 63 тони грибів! Зігрівалися переможними чаями від травника в четвертому поколінні Вадима Жигуна  Zhygun-Herbs.



"Цією акцією ми підкреслюємо важливість духовної єдності, тому дякуємо всім тим, хто тримає наш духовний фронт на передовій. На сьогодні тільки офіційно в збройних силах України капеланів понад 100, ще майже 300 працюють на громадських засадах. І робимо це за підтримки Української православної церкви  на території Михайлівського Собору, який завжди був та залишається місцем реальної підтримки Незалежності України.  Під мелодію пісні, яка об’єднала не тільки Україну, але й весь світ в боротьбі з російською агресією,"- зазначила керівник проєкту "Відлуння руйнації" Валерія Бондаренко.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

5 причин, чому стежити за футболом варто на Sport.ua

Тиждень з Київською оперою на Подолі – 22 – 28 квітня

Лана Зеркаль закликає до прискорення інтеграції енергетичних ринків та залучення приватного сектору

Бейсболки: чому варто придбати та як вибрати ідеальну модель

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА