16:03 25.08.2022

Ремонтувати чи змінювати зламану пральну машину?

3 хв читати

Чи варто ремонтувати машину, чи повністю замінити її? Чи є у вашому бюджеті місце для дорогої покупки? Зрештою, ціна нової пральної машини може змінюватись — це значні інвестиції для будь-якого домовласника. Ми підібрали рейтинг бюджетних пральних машин 2023 року про які ви можете дізнатися тут.

Перш ніж вирушити за новою технікою, поставте собі кілька запитань. Можливо, ви виявите, що ремонт своїми руками - найбюджетніший варіант, або ви можете дізнатися, що заміна заощадить вам гроші та час у довгостроковій перспективі.

Ось питання, які слід поставити собі, перш ніж вирішити, ремонтувати чи замінювати пральну машину, чи будь-яку іншу велику побутову техніку.

63073d6dd1ab9

У чому проблема?

Першим кроком при прийнятті рішення щодо ремонту або заміни пристрою є точне визначення проблеми. Деякі частини пральної машини недорогі та їх легко відремонтувати самостійно, тоді як інші вимагають часто досвідченого фахівця.

Заміна насоса пральної машини, наприклад, можлива самостійно, тоді як пошкоджений двигун потребує досвіду професіонала.

Якщо ви ще не впевнені, в чому проблема, почніть із консультації з фахівцем. Спробуйте знайти компанію з ремонту побутової техніки, яка готова діагностувати проблему. Можливо вам доведеться заплатити за те, щоб вони прийшли подивитися на вашу машину. Уникайте величезних зборів за роботу в той же день, у вихідні або в неробочий час, запитуючи, поки вони у вас є на лінії, і спробуйте з'ясувати, чи зможете ви виконати ремонт самостійно.

З'ясування проблеми часто може допомогти вам вирішити, чи потрібно зробити невеликий ремонт, чи замінити всю машину.

  • Ремонт: Ви можете вирішити кілька недорогих проблем самостійно, у тому числі пов'язані з ременем машини, водяним клапаном, шківом та заміною ущільнень. Заміна насоса або двигуна зазвичай вимагає допомоги професіонала, але може позбавити вас необхідності заміни всієї машини.

  • Замініть: якщо джерелом вашої проблеми є тріснута ванна, зазвичай простіше та дешевше замінити всю ванну. Також часто буває простіше замінити пральну машину, яка не працюе оскільки демонтаж машини може бути дорогим.

pasted-image-0

Скільки коштує ремонт пральної машини?

Після того, як ви запитали експерта через телефон або викликали техніка до себе додому, щоб оглянути вашу машину, ви, ймовірно, краще розумієте, що не так і скільки коштуватиме ремонт.

  • Ремонт: якщо ремонт обійдеться менш ніж у 50% вартості нового пристрою, а термін служби вашої машини ще кілька років, швидке рішення може бути більш економічним рішенням, ніж заміна всієї пральної машини. Чинна гарантія також може виправдати будь-який ремонт.

  • Замініть: якщо несправна деталь коштуватиме понад 50% вартості нової пральної машини, ймовірно, настав час попрощатися з технікою.

Скільки ще прослужить пральна машина?

Кожен великий пристрій має середній очікуваний термін служби — і якщо він наближається до цієї «дати закінчення терміну придатності», у вашої машини  не залишитися багато часу.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На тлі загострення бойових дій поблизу Харкова МКЧХ збільшує обсяг допомоги внутрішньо переміщеним особам

Розвиток підприємництва в Україні: у банку розповіли, що впливатиме в майбутньому на кількість нових ФОП

17 травня КБФ проведе онлайн-дискусію щодо конфіскації російських активів

Ламінат і міжкімнатні двері: якість від Торгової Мережі Zavod Parketu

"Інтергал-Буд" у трійці лідерів за обсягами будівництва під час війни

18 травня відбудуться урочистості з нагоди Дня сорту винограду «Одеський чорний» - УКРСАДВИНПРОМ

"Украдене щастя" - прем’єра в Київському академічному театрі ляльок

Боротьба з екоцидами і ядерним тероризмом, гуманітарне розмінування й очищення води

Літо в Туреччині, сезон 2024: вигідні пропозиції від АНЕКС Тур

Парафія св. Миколая в Києві передала благодійну допомогу для потреб сил оборони України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА