09:32 12.01.2022

Як СЕО ІТ рейтингу пройшов шлях від бармена до створення ІТ компанії та власного продукту?

3 хв читати
1

За кожним успішним бізнес-проектом стоять реальні люди. І в наш час стереотип про те, що все вирішують гроші та зв'язки, вже застарів. Я – Станіслав Бахарєв, засновник it-агентства Promodex, СЕО першої в Україні диджитал екосистеми IT Рейтинг та співзасновник українського конкурсу сайтів Web Awards. Сьогодні розповім вам про реальні складники успішних проектів на прикладі власного кар'єрного шляху.

З чого все почалося

У it-сферу я потрапив не одразу. Перш, ніж спробувати свої сили в розробці, я накопичив певний досвід в інших сферах бізнесу.

Я навчався у Харкові та у студентські роки працював у ресторані “Салтів” в одному зі спальних районів міста. Перша моя позиція у цьому закладі – бармен, з ростом до адміністратора ресторану. Тобто звичайний найманий робітник.

2

Спробував себе також і в іншій галузі. Почав із ролі найманого співробітника у фірмі з вантажоперевезень. Напрямок мені здався досить цікавим, тому я оформив ФОП і став займатися організацією вантажоперевезень по Україні та за кордоном. У штаті моєї організації було близько 10 найманих працівників. У цьому напрямі активно працював близько 5 років.

На останніх курсах університету (тоді мене було 21-22 роки), робив перші спроби навчитися програмувати. У мене завжди був інтерес до того, як створюють програми й додатки. Окрім того, у цій сфері вже працював мій друг.

Я буквально починав усе з нуля. Сильне бажання та багато праці дозволили мені вже за місяць отримати першу роботу у новому напрямку. Це була посада Junior PHP developer на 200 доларів у харківській веб-студії NitraLabs. 

Promodex: як будувався фундамент власної компанії

Протягом усієї своєї попередньої трудової діяльності я так чи інакше приходив до ідеї створення власної справи. Коли працював «на дядька», відчував на собі залежність від інших людей та обставин, на які ти не можеш вплинути. Ресторан, у якому я працював адміністратором, зачинився. Обрив зв'язків із РФ призвів до того, що вантажоперевезення стали нецікавими та нерентабельними. 

Мені завжди хотілося мати можливість контролювати ситуацію та нести повну відповідальність. Тому самостійно вивчивши різні етапи розробки та зібравши команду однодумців, у 2015 році ухвалив рішення про запуск власної it-компанії. Нас тоді було всього шість: 1 менеджер проектів, 2 програмісти, 1 frontend-розробник, 1 тестувальник, 1 seo-фахівець.

3

Варто уточнити, що чітких обов'язків та посад у нас спочатку не було. Тому я міг працювати на будь-якій позиції – розробник, маркетолог, HR, Sales & PM чи інших. Це допомогло мені досконально вивчити всі ці процеси та застосовувати знання у подальшому управлінні.

Як відбулася інтеграція у IT Рейтинг?

На одній зі стадій розвитку Promodex сталося й знайомство з IT Рейтинг, його розробили мої знайомі. Ось який він був "до мене":

4

Спочатку це були партнерські відносини за певних умов. У процесі співпраці випливла моя давня ідея створення мультифункціонального майданчика, який би зібрав під своїм куполом українську it-індустрію.

У чому унікальність IT Рейтинг

На цій платформі я хочу реалізувати ідею формування єдиного простору, який допомагав би у вирішенні більшості завдань в it-сегменті. В цьому нам допомагають наші партнеры: Wezom, Inweb, Megasite, Ai Studio, «ШУМ»,та LuxSite.

5

Зараз на IT Рейтинг ми впроваджуємо багато важливих розділів, які допоможуть оптимізувати роботу всіх учасників. Нам уже вдалося створити максимально прозору методологію рейтингу, яка враховує нестандартні, але об'єктивні параметри.

Але ми будуємо нашу систему на принципах штучного інтелекту, тому постійно вносимо редагування і хочемо домогтися, щоб процес йшов без найменшої участі людини.

Продовження статі: https://mc.today/blogs/kak-seo-it-rejtinga-proshel-put-ot-barmena-do-osnovaniya-it-kompanii-i-svoego-produkta/

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА