15:30 26.11.2021

Понад 1,3 тис. клієнтів "Миколаївгазу" уклали договори на технічне обслуговування газових мереж

2 хв читати
Понад 1,3 тис. клієнтів "Миколаївгазу" уклали договори на технічне обслуговування газових мереж

З початку року аварійно-диспетчерська служба АТ "Миколаївгаз" опрацювала понад 7 тисяч викликів. Майже 6,3 тисячі дзвінків на номер 104 пов’язані із витоками газу на внутрішніх газових мережах.

Аналіз аварійних викликів показує, що основними причинами витоків газу є самовільна заміна або установка газових приладів, недотримання вимог безпеки під час користування газовими приладами, а також неналежний технічний стан внутрішніх газових мереж.

Переважно витоки газу виникають у тих домоволодіннях, де власники нехтують проведенням регулярного технічного обслуговування внутрішніх мереж газопостачання. Згідно з Законом України "Про житлово-комунальні послуги", відповідальним за стан внутрішньобудинкових систем є власник домоволодіння або співвласники багатоквартирного будинку. Вони мають попіклуватись про свою безпеку, уклавши договір на проведення технічного обслуговування газових мереж.

"Для наших клієнтів послуга з технічного обслуговування мереж – це гарантія безпечного газопостачання на цілий рік. З початку 2021 року з нами уклали договори 1356 наших клієнтів", - говорить технічний директор АТ "Миколаївгаз" Дмитро Грицай.

Виконання цих робіт може проводити компанія, яка має необхідні дозволи на роботи з газовим обладнанням, матеріальну-технічну базу та кваліфікований персонал. "Миколаївгаз" надає послугу з технічного обслуговування мереж на договірній основі. І кожен споживач може звернутись до газорозподільної компанії та укласти відповідний договір.

Уклавши договір на технічне обслуговування газових мереж з АТ "Миколаївгаз", клієнт отримує послугу, яка включає:

  • обстеження газової мережі на предмет витоків газу від вводу в будинок (квартиру) до газових приладів;
  • приладовий контроль на щільність з’єднань газопроводів;
  • перевірка герметичності футлярів в місцях прокладання через зовнішні і внутрішні конструкції будинку;
  • перевірка працездатності та змащування запірних пристроїв, встановлених на газопроводах;
  • усунення витоків на муфтових з’єднаннях;
  • технічного обслуговування газового обладнання.

Варто зазначити, що до вартості договору не включено ремонт мереж і приладів обліку.

 

Довідка про компанію:

АТ "Миколаївгаз" - газорозподільна компанія, що здійснює свою діяльність на території  Миколаївської області у співпраці з брендом РГК.

Регіональна Газова Компанія – сервісна компанія, яка розробляє інноваційні та комплексні рішення для енергетичного сектору, спрямовані на підвищення якості клієнтського обслуговування, модернізацію галузі та впровадження європейських стандартів роботи операторів ГРМ. Під брендом РГК працює 20 газорозподільних компаній, в яких зайняті 38 тисяч фахівців. Вони обслуговують 250 тис. км газопроводів та понад 8 млн. споживачів газу.

АТ "Миколаївгаз" експлуатує 8,7 тис. км газопроводів і забезпечує природним газом 8 міст, 14 селищ міського типу та 313 сіл області.

Клієнтами компанії є понад 349 тис. побутових споживачів Миколаївської області, а також 2,8 тис. підприємств, установ і організацій.

У 2020 році АТ "Миколаївгаз" доставила своїм клієнтам  421,5 млн куб.м газу.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА