12:26 28.04.2021

VR Capital Group вітає рішення Верховного Суду України у позові компанії проти Укрзалізниці

3 хв читати

VR Capital Group вітає рішення Верховного Суду України у позові компанії проти Укрзалізниці

20 квітня 2021 року Верховний Суд України оголосив своє рішення у чотирьох справах про стягнення боргу з АТ "Українська залізниця" ("УЗ") на користь VR Global Partners, L.P. ("VRGP"). У всіх справах Верховний Суд підтвердив позицію судів нижчих інстанцій та повністю відхилив касаційну скаргу УЗ. Рішення встановлюють остаточну суму прав вимог VRGP в кожній справі, що не підлягає оскарженню.

VRGP вітає рішення Верховного Суду, яке ставить крапку у кількарічних необґрунтованих спробах УЗ оскаржити погашення своїх боргових зобов’язань та підтверджує, що повна сума боргу перед VRGP підлягає сплаті. Претензії базуються на договірних позикових грошових зобов’язаннях, які компанія відмовилася виконати.

Річард Дейтц, президент VR Capital Group Ltd. ("VR Capital"), додав: "Ми вітаємо нещодавні рішення Верховного Суду України, які підтверджують контрактні права VRGP. Як для одного з найбільших та найстаріших міжнародних інвесторів в Україну, для нас це важливий знак того, що, незважаючи на існуючі виклики, правова система в країні може функціонувати та захищати права інвесторів. У 2015 році VR Capital очолила міжнародну групу власників облігацій, яка спільно вела переговори щодо реструктуризації боргу УЗ після Революції Гідності та допомагала компанії відновити свій фінансовий баланс. Прикро, що у цьому випадку керівництво та наглядові ради УЗ протягом двох років жодного разу не відреагували на спроби VR Capital знайти консенсусне рішення щодо врегулювання цих боргів. Як наслідок, у нас не залишилось іншого виходу, крім як вимагати повного задоволення нашої вимоги через суд. Ми сподіваємось, що виконання рішення суду відбудеться в суворій відповідності до закону та без будь-якої невиправданої затримки чи перешкод".

VR Global Partners, L.P. ("VRGP") — це інвестиційний фонд, яким керує VR Advisory Services Ltd ("VRASL"). VRASL зареєстрований в Американській комісії з цінних паперів та бірж як інвестиційний радник, а VR Advisory Services (UK) LLP, субпідрядний радник з питань інвестицій VRGP та деяких інших фондів, уповноважений Управлінням фінансової поведінки Великої Британії. VRGP був створений у травні 1999 року і протягом свого існування став лауреатом понад 15 галузевих нагород у Нью-Йорку та Лондоні, включаючи минулорічну премію EuroHedge за довгострокові результати (20 років) серед глобальних макрофондів, що спеціалізуються на інвестиціях з фіксованим доходом та відносною вартістю.

VR Capital — це міжнародна фірма з управління активами, яка обслуговує клієнтську базу інституційних інвесторів з приблизно 5 млрд доларів США в активах інвесторів, що управляються за допомогою об’єднаних фондів. VR Capital — один з найбільших західних інвесторів в Україну, портфель авуарів якого перевищує 1 млрд доларів. Маючи понад 22-річний досвід роботи, VR Capital фокусується на інвестиціях у ринки, що розвиваються, та у розвинені ринки. Фірма працює через свої головні офіси в Нью-Йорку та Лондоні, і понад 98% активів, що перебувають під її управлінням, пов’язані з інвесторами в США та Західній Європі.

Для більш детальної інформації звертайтесь за номером +38 (095) 618-15-64.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

70 тисяч літрів пального передала мережа ОККО для критичної інфраструктури Харківщини – перша віцепремʼєрка

Житловий комплекс компанії DIM "Новий Автограф" отримав поштову адресу

Від класики до стрітстайлу: різноманітність стилів у чоловічому одязі

Кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків: поговоримо чесно й без хайпу

Десантники з 80-ї ОДШБр отримали комплекс розвідки та знищення вартістю 50 млн грн від ОККО та "Повернись живим"

ЖК "Воздвиженка" звернулось до Президента та РНБО з приводу ризиків для інституту управління заарештованим майном через дії АРМА

Як перемогти в енергетичній війні з Росією

Катування на окупованих територіях України: The Reckoning Project подав позов в Аргентині

Інтернет магазин пружин – підбір пружин за розмірами, каталог пружин з розмірами, продаж пружин

25 квітня в Києві відбудеться форум "Надлюди" від Forbes Ukraine

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА