18:29 10.11.2022

Більше ніж у 20% українців, які живуть на території воєнних дій, упродовж 10 років можуть виникнути проблеми з психічним здоров'ям - представник ВООЗ

2 хв читати
Більше ніж у 20% українців, які живуть на території воєнних дій, упродовж 10 років можуть виникнути проблеми з психічним здоров'ям - представник ВООЗ

Близько 22% українців, котрі проживають на території воєнних дій, упродовж найближчих 10 років можуть стикнутися з проблемами психічного здоров'я, прогнозує керівник офісу ВООЗ в Україні, представник ВООЗ доктор Ярно Хабіхт.

"За деякими оцінками, у кожної п’ятої особи, котра перебуває в умовах конфлікту, розвивається психічний розлад. Україна не є винятком. За даними оцінок, 22% населення, яке зараз проживає на територіях, охоплених війною, в різний час протягом наступного 10-річного періоду, ймовірно, матиме певні проблеми з психічним здоров’ям", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За прогнозами Хабіхта, "кожна десята особа страждатиме на помірний або важкий розлад, наприклад психоз чи депресію з суїцидальною поведінкою".

Він також зазначив, що в умовах війни особи, котрі вже мали психічні розлади та користувалися державною психіатричною і соціальною допомогою, стикаються з додатковими труднощами в доступі до необхідних послуг.

"Забезпечення постійного доступу населення України та медичних працівників до психологічної та психосоціальної підтримки є пріоритетом для ВООЗ у координації з партнерами на місцях", - сказав Хабіхт.

При цьому він наголосив, що завдяки інноваціям з боку уряду й Офісу першої леді Україна має хороші можливості для швидкого розвитку системи та послуг із психічного здоров'я.

"ВООЗ також очолює групу з майже 300 партнерів, які працюють у сфері психічного здоров’я та психосоціальної підтримки в Україні, шляхом просування найкращих практик, навчання спеціалістів першої лінії керувати стресом, навчання персоналу Центрів громадського здоров’я з ведення типових психічних захворювань", - сказав він.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вакцин від сказу в Україні достатньо, але можна очікувати зростання захворюваності - Кузін

До безоплатного зубопротезування для військовослужбовців і ветеранів можуть приєднатися ще 38 клінік

Мобільні медбригади ТЧХУ за місяць надали допомогу понад 2100 жителям віддалених місць Черкаської області

AstraZeneca вилучає з обігу вакцину проти COVID-19

В Україні не зафіксовано жодного випадку несприятливих наслідків після вакцинації проти COVID-19 - Кузін

Алгоритми ШІ можуть підвищити точність діагностики, але повноцінно замінити медика наразі не можуть - експерти

МОЗ підготувало всі нормативні акти для запуску роботи закону про медканабіс

Клініки ще семи європейських країн готуються приєднатися до програми міжнародного медичного партнерства

Фонд Порошенка купив кисневу барокамеру для лікування поранених і профінансував ремонт відділення

USAID запустив два проєкти відновлення медінфраструктури в Харківській і Запорізькій областях

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА