12:59 24.04.2022

Туризм - це один з найпростіших і найшвидших способів залучити іноземні кошти в економіку України - голова ДАРТ Олеськів

2 хв читати
Туризм - це один з найпростіших і найшвидших способів залучити іноземні кошти в економіку України - голова ДАРТ Олеськів

Голова Державного агентства розвитку туризму Мар'яна Олеськів вважає, що туризм – один з найпростіших і швидких способів залучити іноземні кошти в економіку України.

"Для в'їзного туризму після війни відкриються великі можливості. Якщо ми почнемо правильно комунікувати, то люди до нас поїдуть через цікавість. На початку актуальними будуть маршрути, пов'язані з війною і знаковими післявоєнними локаціями. Це те, що стосуватиметься пізнавального туризму – "відвідати і побачити своїми очима". Далі нам потрібно буде показати, що ми ще можемо запропонувати... паралельно ми будемо показувати і іншу Україну – гостинну, з неймовірною природою, старовинною культурою і неймовірно смачною їжею. Цей баланс буде збережений. Ми вже над цим працюємо", - сказала Олеськів в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За словами глави Держтуризму, сьогодні весь світ захоплюється українським народом, і, говорячи про сміливість і героїзм людей, українській владі важливо вибудувати залученість іноземців в процес відновлення країни.

"Гасло Stand with Ukraine, яке сьогодні для більшості іноземців звучить як заклик про допомогу у зустрічі біженців та лікуванні хворих, важливо надалі трансформувати в заклик відвідати і допомогти для того, щоб країна відновлювалася. Туризм - це один із найпростіших і швидких способів залучити іноземні кошти в економіку України", - заявила Олеськів.

Щодо залучення в країну великого туристичного бізнесу, глава Держтуризму заявила, що до війни відомство вже розробило частину такої концепції – створення спеціальних туристичних зон для того, щоб туди міг заходити бізнес.

"Концепцією передбачено зниження певних податків, можливості спеціальних кредитів для забезпечення інфраструктурних можливостей. Також передбачена маркетингова та інвестиційна підтримка, коли проєкт розвивається в комплексі як курортна зона або туристичний маршрут", - зазначила вона.

Олеськів заявила, що робота над цим проєктом продовжиться, і як тільки з'явиться можливість його запустять, оскільки інвестор не зайде в країну, доки тут не буде безпечно.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Concorde Capital проведе масштабну реконструкцію автостанції "Київ"

Єрмак обговорив перспективи інвестування в Україну з делегацією міжнародної групи компаній CRH

ЄІБ готовий надати допомогу Україні в запуску програм соціального житла

ЄІБ розробляє для України програму енергоефективного відновлення житлового фонду бюджетом EUR230 млн

Держава має заохотити великі контейнерні лінії повернутися в порти Одещини - топменеджер "Інтерпайпу"

ArcelorMittal Construction інвестує EUR40 млн у виробництво будматеріалів у Києві

Autodesk знову відклала публікацію річного звіту через перевірку, акції дешевшають на 7,5%

Енергетична незалежність України є значним внеском у безпеку Європи  – президент Vorex

"Запоріжсталь" за 2 роки війни інвестувала в підтримку обладнання понад 1,2 млрд грн, на 2024 рік план - 1 млрд грн

Україна створює максимально сприятливий інвестиційний клімат для потенційних інвесторів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА