18:29 20.04.2022

Заарештовано жителя Київщини, який представлявся ченцем і співпрацював з окупантами – прокуратура

1 хв читати

Жителя зруйнованого російськими військовими села Андріївка Макарівської громади Київської області, який представлявся ченцем і якого раніше притягували до відповідальності за розбещення неповнолітніх, заарештовано за підозрою в колабораціонізмі, повідомляє Офіс генпрокурора.

"За даними слідства, мешканець села Андріївка Макарівської ОТГ, якого раніше притягували до кримінальної відповідальності за розбещення неповнолітніх, під час окупації села військовими РФ співпрацював із загарбниками", - йдеться в повідомленні прокуратури в телеграм-каналі в середу.

За інформацією прокуратури, місцевий житель надав окупантам житло та забезпечував їх продуктами харчування, також він повідомляв ворогу про місце проживання забезпечених громадян, будинки яких військові країни-агресора потім грабували.

"Окрім цього, чоловік представлявся монахом і освячував ворожу техніку та проводив обряди хрещення військових РФ", - йдеться в повідомленні прокуратури.

В Офісі генпрокурора зазначають: "Російські військові, яким він допомагав, розбили село Андріївка вщент - воно зазнало найбільших руйнувань під час воєнної агресії РФ серед населених пунктів Макарівської ОТГ. Знищено понад 60% інфраструктури села".

За процесуального керівництва Києво-Святошинської окружної прокуратури цьому громадянину повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 4, ч. 6 ст. 111-1 КК України). "Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід - тримання під вартою", - інформують у прокуратурі.

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА