09:02 27.06.2019

Влада Києва попереджає про загрозу забруднення повітря у Святошинському районі через масштабну пожежу на складах секонд-хенду

2 хв читати

У Київській міській державній адміністрації (КМДА) попереджають про існування загрози потрапляння в Святошинський район столиці продуктів горіння зі складів секонд-хенду, що палають на території колишнього гумового заводу.

"У Києво-Святошинському районі, на вул. Велика Кільцева, 4-А, на межі з Києвом горять склади секонд-хенду (на території колишнього гумового заводу). Наразі вітер західний, за таких погодних умов існує загроза потрапляння продуктів горіння в Святошинський район у .Києві", - йдеться в поширеному в середу ввечері повідомленні КМДА.

У міськадміністрації відзначили, що для контролю забруднення повітря аварійно-рятувальні служби і екологи системно здійснюють заміри.

У КМДА також нагадали правила поведінки в разі задимленості: "обмежити перебування на відкритому повітрі. Дітям і вагітним жінкам слід відмовитися від тривалих прогулянок; тримати вікна зачиненими, особливо вночі й рано вранці. Відкриваючи вікна, завішувати кватирки вологою тканиною і періодично її змінювати; увімкнути системи кондиціонування та очищення повітря; проводити вологе прибирання, корисно поставити ємності з водою, щоб підвищити вологість повітря; не гуляти під дощем, а якщо потрапили під дощ - за першої нагоди прийняти душ".

Необхідно також збільшити споживання рідини до 2-3 літрів на день для дорослих. Для поповнення втрати солей і мікроелементів рекомендується пити підсолену і мінеральну лужну воду, кисломолочні напої (знежирене молоко, молочну сироватку), соки, мінералізовані напої, киснево-білкові коктейлі.

"Якщо у вас з'явилася задишка, кашель або безсоння, необхідно звернутися до лікаря", - додали в міськадміністрації.

Як повідомлялося, в с.Петропавлівська Борщагівка Києво-Святошинського району Київської області о 19:30 середи виникла пожежа на території складу із секонд-хендом на площі 2,5 тис. кв. м. при загальній площі складських приміщень 3 тис. 500 кв. м.

На викладених киянами у соціальних мережах фотографіях і відеороликах видно, що від палаючої будівлі поширюється великий стовп густого чорного диму, видимого на значній відстані.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів і 58 артилерійських систем противника - Генштаб

Сили оборони за добу завдали авіаударів по 11 районах скупчення військ РФ

За добу відбулося 134 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 50 атак

Війська РФ за добу здійснили три ракетних і 70 авіаударів, а також понад 100 обстрілів із РСЗВ

Окупанти за добу 349 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Туреччина підтвердила припинення всієї торгівлі з Ізраїлем через війну в Секторі Гази

На облаштування укриттів Латвії необхідно понад 98 млн євро - доповідь

3 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА