12:31 18.09.2018

Ще п’ятеро учасників захоплення Харківської обладміністрації у квітні 2014 року отримали умовний термін

2 хв читати

Київський районний суд Харкова ухвалив обвинувальний вирок стосовно ще п'ятьох учасників масових заворушень і захоплення будівлі обласної державної адміністрації у квітні 2014 року.

"Посилання обвинувачених .... на відсутність у їхніх діях складу злочину, а також на те, що участі в масових заворушеннях не брали, до будівлі Харківської обладміністрації потрапили вільно, або були затримані в ній через невідомі причини, перебували там із цікавості, або не мали наміру захоплення установи й залишилися в ній або поруч із нею, тому що не встигли виїхати додому на метро, суд вважає необґрунтованими і спростовує дослідженими під час судового розгляду доказами", - йдеться у вироку, оголошеному суддею Іриною Ніколаєнко, оприлюдненому на сайті єдиного держреєстру судових рішень.

Чотирьох обвинувачених засуджено до 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном 3 роки, одного - до 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном 2 роки.

Суд залишив без розгляду цивільні позови про стягнення майнової шкоди Харківської облдержадміністрації (186 тис. 369 грн), Харківської облради (11 тис. 786,5 грн), Академії внутрішніх військ (21 тис 134 грн) і комунального виробничо-експлуатаційного підприємства "Держпром" (3 млн 496 тис 602 грн).

Вирок не набув чинності, на нього може бути подана апеляція.

Це не перший випадок, коли обвинувачені в захопленні Харківської обладміністрації в квітні 2014 року отримують умовний термін. Суд також присудив умовний термін одному з обвинувачених в організації захоплення будівлі Спартаку Головачову.

18 червня суддя Київського райсуду Світлана Шмадченко визнала С.Головачова винним в організації масових заворушень, що супроводжувалося насильством, погромами, підпалами, знищенням майна, захопленням будівлі й опором представникам влади із застосуванням зброї та інших предметів, а також в активній участі в масових заворушеннях (ч. 1 ст. 294 КК України), а двох інших обвинувачених - в активній участі в масових сутичках. Усіх трьох засудили до 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном 3 роки. Прокуратура подала апеляцію на вирок суду першої інстанції.

Як повідомлялося, увечері 6 квітня 2014 року група проросійських активістів захопила будівлю Харківської обладміністрації. Вранці 8 квітня в результаті антитерористичної операції було затримано 65 осіб. Пізніше затримали ще одну особу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу 19 разів обстріляли Донецьку область - ОВА

Рятувальники ліквідували масштабні загоряння на Сумщині після ворожого обстрілу в суботу

Помірні дощі прийдуть в Україну найближчими днями

Росіяни просунулися на північний захід від Авдіївки після відступу ЗСУ з цього району - ISW

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА