14:11 21.03.2018

Керівник фракції "Самопоміч" побоюється, що ситуація навколо НАБУ і САП може призвести до руйнування цих органів

2 хв читати
Керівник фракції "Самопоміч" побоюється, що ситуація навколо НАБУ і САП може призвести до руйнування цих органів

Скандал із можливим встановленням "прослушки" в кабінеті керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назара Холодницького є знеціненням САП і Національного антикорупційного бюро (НАБУ) і може стати шляхом до руйнування цих органів, вважає голова фракції "Самопоміч" Олег Березюк.

"Те, що відбувається навколо САП і НАБУ, є звичайним знеціненням єдиного органу, який ще залишається загрозою для олігархату", - сказав він журналістам у кулуарах парламенту в середу.

За словами О.Березюка, кожна людина, яка обіймає високу посаду в Україні, має бути готова до того, що стосовно неї ведуть негласні слідчі дії, зокрема прослуховують. Голова фракції зазначив, що не здивований тим, що "прослушка" могла бути встановлена в кабінеті Н.Холодницького.

"Перебуваючи на будь-якій високій посаді, починаючи від президента, генерального прокурора, депутата або керівника такого важливого органу, треба розуміти, що ти живеш в "акваріумі". Я апріорі знаю, що в кімнаті, готелі або навіть навколо багато засобів, які за тобою стежать", - сказав він.

О.Березюк пояснив: "Я вважаю, що всі ці спекуляції і є знеціненням такого органу. І це шлях його руйнування. Порівняно з Генеральною прокуратурою і правоохоронними органами, САП і НАБУ є єдиними інституціями, яким ще можна довіряти".

Раніше деякі ЗМІ поширили інформацію з посиланням на джерела про те, що в кабінеті голови САП Н.Холодницького було встановлено "прослушку", до чого може бути причетне НАБУ. "Жучки" начебто були прикріплені до стінки акваріума.

З'явилася також інформація про начебто намір Н.Холодницкого піти у відставку найближчим часом.

У САП заявили, що Н.Холодницький виконує свої обов'язки у звичайному режимі, а 21 березня разом із директором НАБУ Артемом Ситником буде в Брюсселі, де, як очікується, до кінця поточного тижня відбудеться низка робочих зустрічей.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА