09:53 22.12.2017

Одеська облрада знову не знайшла голосів для підтримки звернення до органів місцевого самоврядування регіону стосовно увічнення пам'яті Аміни Окуєвої

1 хв читати
Одеська облрада знову не знайшла голосів для підтримки звернення до органів місцевого самоврядування регіону стосовно увічнення пам'яті Аміни Окуєвої

Одеська облрада не змогла ухвалити рішення "Про звернення депутатів Одеської обласної ради до органів місцевого самоврядування області щодо увічнення пам'яті Аміни Окуєвої".

Як передає кореспондент "Інтерфакс-Україна", за ухвалення документа проголосували 40 депутатів за необхідних 42. Таким чином, обласні збори вже вдруге не можуть зібрати необхідну кількість голосів для підтримки звернення.

Згідно з проектом рішення, депутатам пропонувалося спрямувати від імені голови облради заклик всім міським, селищним, сільським головам Одеської області розглянути можливість назвати вулицю іменем А.Окуєвої. У зверненні вказується, що А.Окуєва була медиком під час Революції гідності й допомагала пораненим на Майдані в складі восьмої Афганської сотні.

Крім того, жінка працювала фельдшером в лавах батальйону "Київ-2" під час бойових дій на сході України, брала участь в обороні Дебальцевого, виконувала бойові завдання поблизу селища Чорнухиного на Луганщині тощо.

Як повідомлялося, 30 жовтня ввечері в результаті розстрілу з автоматичної зброї невідомими автомобіля на залізничному переїзді біля селища Глеваха в Київській області померла А.Окуєва і отримав поранення в ногу її чоловік А.Осмаєв, який перебував за кермом транспортного засобу. Прокуратура Київської області зареєструвала кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією кримінального злочину, передбаченого п.11 ч.2 ст.115 (умисне вбивство, вчинене на замовлення) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

США розширили санкційні списки проти РФ, додали авіакомпанію "Победа", низку підприємств

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА