13:25 27.04.2017

Прокуратура просить про домашній арешт киянину, який намагався збути викрадену книгу "Апостол"

2 хв читати
Прокуратура просить про домашній арешт киянину, який намагався збути викрадену книгу "Апостол"

Київська місцева прокуратура №10 повідомила про підозру в скоєнні злочину 35-річному киянину, затриманому під час спроби незаконно збути книгу "Апостол Деяння и послания", викрадену з Національної бібліотеки України ім. Вернадського в 2015 році.

"За результатами слідчих дій особі, яка намагалася незаконно збути стародрук, вручено повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 198 КК України (збут майна, одержаного злочинним шляхом). Крім того, до Шевченківського районного суду м. Києва направлено клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту", - повідомляє в четвер прес-служба прокуратури Києва.

В інформації зазначено, що стосовно інших осіб, яких було затримано на місці події, здійснюється перевірка на причетність до скоєння кримінального злочину. Водночас тривають заходи щодо встановлення та розшуку всіх осіб, причетних до крадіжки стародруку.

Як повідомлялося, в травні минулого року з відділу стародруків Національної бібліотеки ім. В.Вернадського НАНУ був викрадений "Апостол", виданий у Москві в 1564 р. Іваном Федоровим і Петром Мстиславцем.

25 квітня 2017 р. у приміщенні ресторану, розташованого на вул. Саксаганського в Києві, під час спроби збуту стародруку було затримано трьох осіб, можливо, причетних до викрадення "Апостола". Серед них був киянин, який, за оперативною інформацією правоохоронців, планував проведення зустрічі з потенційним покупцем із метою продажу цієї книги. Її вартість зловмисник оцінив у 2,5 млн грн.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА